Novak ovo mora da iskoristi – Nadal se slomio u Rimu: Ja sam čovek koji živi sa povredom, moja svakodnevica je teška!

13.05.2022

05:08

0

Autor: 24sedam

Španski superstar u lošem raspoloženju čeka omiljeni grend slem

Novak ovo mora da iskoristi – Nadal se slomio u Rimu: Ja sam čovek koji živi sa povredom, moja svakodnevica je teška!
profimedia-0690711936 - Copyright Profimedia

Ako je suditi po reakcijama Rafe Nadala odmah posle eliminacije sa Mastersa u Rimu, Novaku Đokoviću će u Parizu pruža šansa koju ne sme da prokocka.

Jer, španski superstar u veoma lošem raspoloženju čeka svoj omiljeni grend slem i to je kristalno jasno posle, u svakom smislu bolnog, poraza od Denisa Šapovalova u osmini finala „Foro Italike“ (1:6, 7:5, 6:2).

Povreda stopala stala je na Rafinom putu do 11. trofeja u Rimu, odnosno 100. masters četvrtfinala u karijeri. Da stvar po Španca bude još gora, nije reč o povredi koju može da zaleči, pošto je Nadal još od 2005. godine bori sa degenerativnim oboljenjem koje napada kosti stopala.

- Nisam povređen, ja sam čovek koji živi sa povredom. Moja svakodnevica je vrlo teška i teško mi je ponekada to da prihvatim - rekao je Rafa posle poraza od Kanađanina.

A kako nesreća nikada ne ide sama, tako se Nadalov poraz od Šapovalova odrazio i na njegov položaj na ATP listi, što mu nikako ne ide u prilog pred Otvoreno prvenstvo Francuske.

Naime, Nadal je kao branilac rimskog trona ostao bez 910. poena pa će od ponedeljka pasti na peto mesto liste najboljih tenisera sveta, što znači da bi Rafa na pariskoj šljaci sa Noletom potencijalno mogao da se sastane već u četvrtfinalu borbe za „Kup musketara“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike