Rusi i Belorusi igraju na Rolan Garosu! Ali moguće su i sankcije

12.05.2022

10:31

0

Morezmo rešila dilemu

Rusi i Belorusi igraju na Rolan Garosu! Ali moguće su i sankcije
AP22075459075677 - Copyright AP photo

Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo, presekla je i obelodanila konačne vesti - na Rolan Garosu će učestvovati i Rusi i Belorusi.

Ona je prilikom gostovanja na državnom radiju Francuske najavila i kazne za sportiste koji budu davali izjave podršle predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Podsetimo, nakon što su krenuli nemiri između Rusije i Ukrajine, izvestan broj turnira, sportskih organizacija i događaja, zabranila je učešće sportistima iz Rusije i Belorusije. Međutim, grend slem u Parizu nije pratio odluku Vimbldona

Nezvanično svetsko prvenstvo u tenisu, Vimbldon, prvi je zabranio učešće ruskim i beloruskim igračima, pa se u javnosti nametnulo pitanje šta će učiniti grend slem iz Pariza.

Bilo je najava da će slediti primer Vimbldona, ali je sada Ameli Morezmo otklonila sve dileme.

Direktorka turnira je navela da je odluka svakako bila komplikovana i dodala da je „fer odluka bila nemoguća“.

- Veoma je komplikovano, i čini mi se da je bilo nemoguće doneti fer odluku. Držimo se onoga što su evropske, pa i svetske, vlade odlučile u martu. Ruskim i beloruskim timovima zabranjeno je da se takmiče, ali ne i sportistima pojedincima dokle god se ponašaju neutralno. I toga ćemo se striktno držati - rekla je Morezmo i dodala:

- Ukoliko iko od njih bude u medijima davao izjave koje se tumače kao podrška Vladimiru Putinu, sasvim sigurno će biti sankcija - zaključila je Morezmo.

Drugi Grend slem turnir sezone počinje 22. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike