Nole priča španski kao srpski! Đoković priznao pred celim svetom: Mom Stefanu Rafa više nije broj jedan!

02.05.2022

17:09

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser je slobodan u prvom kolu Mastersa u Madridu

Nole priča španski kao srpski! Đoković priznao pred celim svetom: Mom Stefanu Rafa više nije broj jedan!
1 - Copyright Printscreen/Twitter/MutuaMadridOpen

Novaka Đokovića u narednim danima očekuje takmičenje na Mastersu u Madridu. Kao najbolji teniser sveta postavljen je za prvog nosioca, pa je u prvom kolu i bio slobodan. Boravak srpskog asa, mediji u prestonici Španije su iskoristile da ga ugoste. Na primer, dao je intervju za zvanični kanal turnira.

Intervju je bio na španskom, koji Novak odlično govori uz povremena dodatna objašnjenja na engleskom jeziku.

- Mogu da govorim španski - počeo je Novak i potom objasnio koliko mu je Madrid važan kao turnir.

- Ovo ja važna turneja za nas i važan Masters za naš sport. Mnogo mi se sviđa atmosfera, sa puno energije i jako dinamična. Da, imao sam puno uspeha u prošlim godinama i svi lepi momenti i zbog svih lepih momenata prošlih godina sam tu. Imam uspomene na različite nastupe. Sećam se meča protiv Nadala u polufinalu. Mečevi sa Rafom (Nadalom) traže mnogo snage. Imao sam mnogo duela sa njim širom sveta. Zadovoljstvo je biti na ovom turniru.

Novaka posebno raduje atmosfera u Madridu.

- Hvala svima na podršci. Drago mi je i da ima mnogo dece. To je jako važno, jer želimo da vidimo mališane da drže reket i igraju tenis.

Pričao je i o mladom Karlosu Alkarazu, sa kojim je i trenirao.

- Divna je osoba. Momak ima puno poštovanja i mnogo vrlina. Danas je prvi put od kada sam trenirao sa njim. Njegove partije su neverovatne u poslednje vreme. Neverovatno je da imamo nekog tako mladog da radi tako mnogo za tenis. Želim mu da bude sposoban da balansira između svega. Mlad je, a posvećuje mu se i velika pažnja. Na početku je sve to lepo, ali posle postaje teret. On sa trenerom Fererom radi odličan posao.

Poznato je da Novakov sin Stefan sa velikom pažnjom prati Rafaela Nadala, a sada je srpski teniser otkrio da njegov naslednik ima još jednog favorita.

- Moj sin zna i za Nadala, ali i za Alkaraza. Nov je, a Nadal mu više nije broj jedan, već Alkaraz. Sada mu je i Karlos favorit. Obojica tenisera mu se dopadaju. On imitira njihove poteze kada igra, imitira Rafin forhend. Za mene je to jako interesantno. Nadal i ja se takmičimo dosta godina zajedno, svesni smo da inspirišemo mlade da se bave sportom - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike