Nadal je neuništiv! Kralj šljake pobegao sa "giljotine", sada je blizu duela sa Novakom!

05.05.2022

17:49

0

Autor: 24sedam

Meč je trajao više od tri sata

Nadal je neuništiv! Kralj šljake pobegao sa "giljotine", sada je blizu duela sa Novakom!
Tan2022-5-4_172125931_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Paul White

Rafael Nadal je ipak uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Madridu. Španski teniser je uz mnogo problema pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 2:1 (6:3, 5:7, 7:6) posle tri sata i 13 minuta igre.

Meč je bio veoma neizvestan, pošto Belgijanac, 60. na ATP listi nije došao sa "belom zastavicom". U prvom setu, držao se do šestog gema. Tada je Nadal napravio brejk, izjednačio na 3:3, a onda vezao još tri gema.

U drugom setu, Nadal je uz brejk došao do prednosti od 2:1, ali ga je u desetom Gofan stigao i izjednačio na 5:5, uz brejk. Zatim je dobio još i preostala dva gema, uz novi brejk.

Poslednji set je bio u potpunom egalu, brejkova nije bilo, pa je publika u prestonici Španije videla taj-brejk koji je potrajao.

U tim, poslednjim trenucima meča, Gofan je imao čak četiri meč lopte, ali nije iskoristio nijednu. Tako da Belgijanac može samo da žali. Poveo je Španac sa 4:1, ali je Gofan preokrenuo na 6:4. Zatim se Nadal vratio, usledila je rezultatska "klackalica", u kojoj je ipak profitirao Nadal.

U četvrtfinalu igraće protiv pobednika duela Karlosa Alkaraza i Kamerona Norija. Ako i tada bude uspešan, rival će mu biti bolji iz okršaja Novaka Đokovića i Huberta Hurkača koji je eliminisao Dušana Lajovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike