Neka sada Đoković osveti Lajovića! Ništa od srpskog duela u četvrtfinalu Madrida!

05.05.2022

14:03

0

Autor: 24sedam

Poljak je slavio bez izgubljebnog seta

Neka sada Đoković osveti Lajovića! Ništa od srpskog duela u četvrtfinalu Madrida!
Dušan Lajović - Copyright MN Press

Dušan Lajović je završio takmičenje na Mastersu u Madridu. Od srpskog tenisera, 77. na ATP listi bolji je bio Poljak Hubert Hurkač. Rezultat je bio 2:0 (7:5, 6:3) u korist 14. igrača na svetskoj rang listi.

Hurkač će sada, u četvrtfinalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je među osam najboljih stigao bez borbe, pošto je Endi Mari predao.

U prvom setu, popularni Duci je spasavao brejk lopte, ali isto tako ih nije koristio. Zbog toga je ova deoinica završena tej-brejkom. Naime, u trenucima kada je servirao za tajbrejk, napravio je nekoliko grešaka i tada je protuvniku poklonio tri vezane brejk, ujedno i set lopte. Dve je uspeo da spasi, a kod treće napravio mali aut prilikom servisa. Tada je i ušao u raspravu sa sudijom, ali je sve rezultiralo izgubljenim setom.

U drugom setu, ključan je bio četvrti gem, kada je Hurkač "brejknuo" Lajovića. Posle toga je samo meč priveo kraju, održavajući prednost. Mogao je Poljak i ranije da reši meč, ali je u osmom gemu Lajović sprečio brejk. Ipak, na svoj servis, Hurkač je izgubio samo jedan poen.

Eliminacijom Lajovića, jedini preostali predstavnik srpskog tenisa u Madridu je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike