Skupo je Kecmanović prodao kožu Nadalu! Španac furiozan u prvom setu, a onda ga je Srbin vraški namučio

04.05.2022

16:44

0

Autor: 24sedam

Meč je bio i prekidan zbog kiše, ali je nastavljen kada je navučen krov

Skupo je Kecmanović prodao kožu Nadalu! Španac furiozan u prvom setu, a onda ga je Srbin vraški namučio
Miomir Kecmanović, arhiva - Copyright Tanjug/AP Photo/Paul White

Miomir Kecmanović je završio takmičenje na Mastersu u Madridu. U meču drugog kola turnira  u glavnom gradu Španije od sprskog tenisera bolji je bio treći nosilac Rafael Nadal i to rezultatom 2:0 (6:1, 7:6). Meč je trajao nepuna dva sata.

Inače, ovo je bio drugi međusobni okršaj dva tenisera, pa je sada 2:0 za Španca.

U prvom setu, Kecmanović, 32. na ATP rang listi je osvojio samo prvi gem na svoj servis i tako izjednačio na 1:1. Posle toga, usledila je serija Nadala, uz dva brejka. Prvi set je trajao 37 minuta.

Tanjug/AP Photo/Paul White
 

U drugom setu, Srbin je poveo sa 1:0, na svoj servis, a onda je usledio prekid zbog kiše. Kada je navučen krov, nastavilo se, a Kecmanović je imao priliku za brejk. Nije uspeo da je iskoristi, pa je Nadal izjednačio. Nedugo zatim, Španac je "brejknuo" Srbina, za 3:2, ali mu je u narednom gemu uzvraćeno istom merom, za 3:3.

U sedmom gemu koji je potrajao, na servisu je bio Kecmanović, a Nadal je imao i jednu priliku za brejk. Posle nekoliko izjednačenja, Srbin je poveo sa 4:3. U narednom Nadal je izjednačio na 4:4, da bi do 5:4 Kecmanović došao bez izgubljenog poena. Ubrzo je Nadal izjednačio na 5:5, uz samo jedan izgubljen poen.

Španski teniser, trenutno četvrti na rang listi je onda napravio brejk i poveo za 6:5. Ali, naš igrač se nije predavao. U 12. gemu je on napravio brejk, pa se igrao taj-brejk.

U taj-brejku, posle 1:0 za Kecmanovića, usledio je preokret za 2:1. Bilo je i mini brejkova za 3:2 i 3:3, a onda je Nadal novim mini brejkom poveo sa 5:4. Zatim je došao do meč lopte, koju je i iskoristio.

U narednom kolu, osmini finala Nadal će odmeriti snage sa boljim iz okršaja Belgijanca Davida Gofana i Holanđanina Botika Van de Zandshulpa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike