Ovako izgledaju Bekerovi prvi zatvorski dani: WC čisti četkicom za zube, cigarete samo na crno 1.200 evra

04.05.2022

15:07

0

Autor: 24sedam

Legendarni Nemac zadužio nešto odeće, posteljinu i jastuk, plastični tanjir, šolju i pribor za jelo

Ovako izgledaju Bekerovi prvi zatvorski dani: WC čisti četkicom za zube, cigarete samo na crno 1.200 evra
Boris Beker - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker nalazi se u periodu privikavanja na život iza rešetaka, piše nemački Bild.

A nalazi se u, kako kažu bivši zatvorenici, u zatvoru u kojem su hrana i higijenski standardi na veoma niskom nivou. A vladaju droga i nasilje, ukratko krijumčari imaju pune ruke posla.

Dan počinje u sedam ujutru, a završava u 20.00 kada svi zatvorenici moraju biti u svojim ćelijama.

Prvu sedmicu u zloglasnom zatvoru Beker će provesti baveći se formalnostima i papirologijom. Učiće i kako da se snađe u životu koji ne poznaje i koji je dijametralno suprotan od onog na koji je navikao. Onako, baš kao u poslovici "Ko visoko leti - nisko pada".

Poseban problem Bekeru bi mogla da predstavlja činjenica da je pušač jer je oa aktivnost zabranjena! Može da koristi različite vrste elektronskih cigareta, ali će za prave morati da se "snađe".

 

 

Nekadašnji zatvorenik, novinar Kris Atkins za Bild je otkrio kako to u praksi izgleda.

- Može da dođe do duvana na isti način na koji se dolazi do droge, korumpirani zaposleni ga krijumčare. U svakom krilu obično ima nekoliko zatvorenika koji ih prodaju. Bekeru bi bolje bilo da se drži elektronskih cigareta.

Jedan  list duvana može da košta do šest evra, a šibica oko pet. Duvan za motanje vredi više od 1.200 evra.

Imaće Beker i džeparac u  naredne  dve i po godine na koliko je osuđen, i moći će da ga koristi kako bude želeo. Na primer za telefonske pozive jer podrazumevani pozivi kući moraju da se plate.

To je ono što čeka Bekera. A ono što gaje dočekalo, pišu Nemci, jesu posteljina. ćebad, jastuci, plastični tanjir, šolja i pribor za jelo, te priv komplet zatvorske odeće. U ormaru ga čekaju tri para čarapa, troje pantalona, tri, četiri majice, te po dva para trenerki za trčanje.

Profimedia
 

Što se ćelije tiče, ona može biti za jednog ili dvojicu zatvorenika, a Beker je trenutno sam u svojoj. Opisuje se da "nema čak ni paravan koji bio odvojio WC", a šolju navodno čiste sami zatvorenici.

- Morate da improvizujete, toalet papirom ili četkicom za zube... Ili možete da ostavite kako jeste - rekao je Atkins.

Zatvorenici imaju pravo na jednu posetu nedeljno i sami prave listu osoba koje će ih obilaziti. Svi sa te liste budu detaljno provereni pre nego što stignu do zatvorenika.

- Proći će neko vreme pre nego što mu budu dozvoljene posete baš zbog provera osoba sa spiska - zaključio je Atkins i prisetio se da je i njegov četvorogodišnji sin bio na proveri pre nego što mu je dozvoljena poseta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike