Ukrajinka se protivi isključenju ruskih tenisera sa Vimbldona ako ispune njen upitnik

21.04.2022

14:59

0

Autor: 24sedam

Elena Svitolina sastavila pitanja na koje bi trebali da odgovore ruski i beloruski teniseri

Ukrajinka se protivi isključenju ruskih tenisera sa Vimbldona ako ispune njen upitnik
Copyright Profimedia

Ukrajinka Elina Svitolina protivi se isključenju svih ruskih i beloruskih igračica sa Vimbldona. Prema njenim rečima, igrači koji su zauzeli stav protiv rusko-ukrajinskog rata trebalo bi da im se omogući normalno takmičenje na svim turnirima.

Radikalna odluka Vimbldona nateralo je reakciju ATP kao i Novaka Đokovića, koji su se izjasnili protiv zabrane, a Svitolina kaže da bi pod jednim uslovom njene kolege iz Rusije i Belorusije mogle da igraju:

- Ne želim da budu potpuno zabranjeni. Mi samo želimo da progovore, bilo da su sa nama i ostatkom sveta ili ruskom vladom. To je za mene glavna stvar - poručila je Svitolina i nastavila:

- Molim ATP, VTA i ITF da osiguraju da igrači koji predstavljaju Rusiju i Belorusiju ispune sledeći upitnik: Da li podržavate invaziju na Ukrajinu od strane Rusije i Belorusije, kao i njene posledice? Da li podržavate vojne aktivnosti Rusije? Da li podržavate režim Putina i Lukašenka?

Ukrajinka veruje da je "fer dozvoliti im da igraju i da se takmiče“. pod uslovom da "nisu uz ovu vladu Rusije”. Prema njenom viđenju stvari, igrači koji ne izraze svoje mišljenje o tom pitanju moraju biti isključeni sa turnira.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike