Prvo da skočim, pa da kažem hop! Pred Đokovićem su veliki turniri, i još kad bi mu se ponovila prošla godina

18.04.2022

14:33

0

Autor: Milan Nastić

- Trenutno su u planu Madrid i Rim - kazao je najbolji svetski teniser

Prvo da skočim, pa da kažem hop! Pred Đokovićem su veliki turniri, i još kad bi mu se ponovila prošla godina
Novak Đoković (10) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Novak Đoković se pojavio pred novinarima uoči početka Srbija opena. Najbolji svetski teniser je već nekoliko dana u Beogradu, a prvobitna konferencija je bila zakazana za nedelju. Ipak, pomerena je za danas, mada je i u tom slučaju bilo manjeg pomeranja.

- Izvinjavam se svima na pomeranju konferencije, tražim i nadam se razumevanju. Imao sam četiri treninga, bio sam malo umoran, jer se trudim da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu, da nivo fizičke spreme unapredim, jer je šljaka fizički najzahtevnija u našem sportu.

U Monte Karlu sam fizički bio nespreman, to sam i znao, jer šljaka zahteva više provedenog vremena na terenu, i kada su treninzi i kada su mečevi - kazao je Novak i osvrnuo se na prošlonedeljni turnir u Monte Karlu.

U Kneževini ga je već u njegovom prvom meču zaustavio Alehandro Davidovič Fokina.

- Nadam se da ću imati više mečeva nego u Monte Karlu. Nadam se i podršci sa tribina, toliko puta sam igrao pred publikom u Beogradu, i neke od najboljih sezona su došle upravo posle osvajanja Dejvis kupa, kada je publika prepoznala koliko su i meni i ostalima važan taj impuls. To sam uradio i prošle godine, kada sam prvi put igrao turnir pred Rolan Garos i na kraju ga osvojio.

Zatim je otkrio planove za period pred nama.

- Rolan Garos jeste glavni cilj. Mislima sam možda u Parizu, kako bih tamo došao najspremniji. Što se tiče ciljeva ovde, želim da doguram što dalje, ne mogu da kažem da bih se zadovoljio nekim četvrtfinalom, ali prvo se skoči, pa se kaže hop.

Pre Grend slema u Parizu očekuju ga i Mastersi u Madridu i Rimu.

- Trenutno su u planu Madrid i Rim, to su dva velika turnira iz serije hiljadu, zavisi opet i kako prođem ovde, radimo evaluaciju, pa ćemo razmišljati o daljim koracima - zaključio je Đoković koji će u sredu igrati protiv boljeg iz okršaja Lasla Đerea i Hamada Međedovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike