Krajinović uspešan na startu Srbija opena! Filip morao dva puta da pobedi Gofana!

19.04.2022

15:42

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser slavio 2:0 protiv Belgijanca

Krajinović uspešan na startu Srbija opena! Filip morao dva puta da pobedi Gofana!
Filip Krajinović - Copyright MN Press

Još jedan srpski teniser uspešno je započeo takmičenje na Srbija openu. Posle Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea, plasman u drugu rundu beogradskog turnira obezbedio je i Filip Krajinović, koji je u utorak bio bolji od Davida Gofana 6:3, 7:6(4).

Iako rezultat deluje ubedljiv, dešavanja na terenu bila su znatno drugačija. Morao je srpski teniser mnogo truda da uloži kako bi savladao Belgijanca, koji se, posebno u drugom setu, nekoliko puta vraćao iz već izgubljenih situacija.

Neutralni navijači koji su gledali duel Krajinovića i Gofana sigurno su uživali tokom meča, koji je za fanove srpskog i belgijskog tenisera bio pravi emotivni rolerkoster od trećeg gema prvog seta do poslednjeg poena. 

Drama na Dorćolu počela je razmenom brejkova u trećem i četvrtom gemu na meču. Prvi je u prednost došao Gofan, ali je Krajinović brzo uspeo da se konsoliduje i potom u osmom gemu još jednom oduzme servis rivalu posle čega je rutinski priveo set kraju.

Na krilima dobre završnice uvodnog seta, Krajinović je ušao u drugi i već u prvom gemu došao do novog brejka. Ipak, ovoga puta je Gofan imao ekspresan odgovor, da bi potom u petom gemu Filip propustio dve vezane, a u sedmom tri prilike za oduzimanje servisa rivalu. Između propuštenih prilika srpskog tenisera, jednu je u šestom gemu ispustio i David, da bi Krajinović u 11. gemu konačno napravio brejk i najavio skori kraj meča. Međutim, Gofan nije hteo da se preda, Filipu je u narednom gemu oduzeo servis sa pobedu i meč uveo u taj-brejk u kojem je Srbin bio koncentrisaniji i bez većih problema priveo meč kraju.

U osmini finala Krajinovićev protivnik biće Tijago Monteiro iz Brazila, a njihov duel biće poslednji na Centralnom terenu u sredu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike