Želja mi je da Novaka vidim zdravog i srećnog na Turu: Predsednik ATP-a spreman na dijalog

03.03.2022

09:35

0

Vakcinalni status najboljeg srpskog tenisera i dalje je glavna tema

Želja mi je da Novaka vidim zdravog i srećnog na Turu: Predsednik ATP-a spreman na dijalog
djokovic tan2022-2-21-195735661-0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Predsednik Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) Andrea Gaudenci oglasio se o aktuelnoj situaciji u svetu ovog sporta.

Naime, glava tema i dalje je vakcinalni status Novaka Đokovića, koji je iz tih razloga preskočio Australijan open, uz brojne probleme, dok je učestvovao na turniru u Dubaiju, gde je eliminisan u četvrtfinalu od Čeha Jiržija Veselog.

- Želja mi je da Novaka vidim zdravog i srećnog na Turu. Kao jedan od naših velikih šampiona, on ima ogroman uticaj. Šteta što ga trenutno vakcinalni status sprečava da bude na određenim turnirima. S naše strane, jedino što možemo jeste da nastavimo da preporučujemo vakcinaciju svim igračima - rekao je Gaudenci.

Iako je Novak formirao svoju organizaciju - PTPA, Gaudenci je spreman za dijalog.

- Uvek sam jasno stavljao do znanja da je tenisu potrebno jedinstvo, a ne fragmentacija. Ključ za ostvarivanje punog potencijala našeg sporta jeste da rešimo ovo pitanje. Naši stavovi mogu da se razlikuju, ali mi ćemo učiniti sve što je moguće da osiguramo da tenis raste tako da stvorimo zdrav ekosistem za igrače. Ostajemo posvećeni našoj viziji, a najbolji način da sve ostvarimo jeste da budemo ujedinjeni pod kišobranom ATP-a. U svakom trenutku smo otvoreni za dijalog.

Naredni ATP turnir jeste onaj u Indijan Velsu, koji kreće 10. marta, ali uslov za ulazak u Sjedinjene Američke Države i dalje je vakcina, pa nije poznato da li će Novak učestvovati na turneji koja potom sledi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike