Novak mora da bude deo najvećih turnira: Teniska legenda želi da još jednom okupi veliku trojku

02.03.2022

14:31

0

Dotakao se i novog broja jedan, Danila Medvedeva

Novak mora da bude deo najvećih turnira: Teniska legenda želi da još jednom okupi veliku trojku
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je nakon 361 nedelje izgubio prvu poziciju, a o učinku velike trojke i dalje se govori kao onom najboljem što je tenis imao u istoriji.

Legendarni švedski teniser Bjorn Borg je u razgovoru za “Marku” govorio o teniskim aktuelnostima, ali i o Rod Lejver kupu gde će biti selektor Tima Evrope.

Između ostalog, istakao je i da mu je želja da jednog dana na ovom takmičenju okupi “veliku trojku” u punom sastavu.

- Naravno da mi je velika želja da tamo dovedem najbolju trojicu u istoriji tenisa. To bi bilo nešto neverovatno, ali ne znam da li će se tako nešto dogodit – rekao je Borg na početku, te nastavio sa komentarisanjem ko od njih je najbolji teniser svih vremena.

- Većinu mečeva iz Australije pratio sam kod kuće u Stokholmu. Najbolja vest za Nadala je što mu se vratila pokretljivost od ranije. Kada sam ga gledao prošle godine na Rolan Garosu, nije se tako kretao i to može da bude jedan od razloga što je izgubio od Đokovića. Ono što ne znam je to da li je bio povređen. U Australiji sam video pravog Rafu. Ono što mogu da kažem je da je favorit da osvoji i Rolan Garos.

Ali, u Melburnu nije bilo Novaka Đokovića, zbog problema sa medicinskim izuzećem i vakcinacijom, a Bjorg smatra da bi ovako opredeljenje srpskom teniseru moglo da ugrozi ostatak karijere.

- Ne znam šta će se dogoditi, ali za tenis je najbolje da Novak igra. On je jedan od top tri sa Nadalom i Federerom. Mora da bude deo najvećih turnira i igra ih. Mislim da ima još mnogo tenisa da nam ponudi i osvoji još velikih turnira. Nadam se samo da će doneti pravu odluku.

Na kraju, istakao i da smatra da Rodžer Federer, teško može do još nekog grend slem trofeja.

- Rodžer će uvek biti jedan od favorita pre turnira, ali slemovi traju dve nedelje i vidim da je to komplikovano za njega- rekao je Šveđanin, te prokomentarisao i novog broja jedan, Danila Medvedeva:

- Zbog načina na koji igra i zato što je radnik i želi da bude najbolji, verujem da će Medvedev biti pristojan broj jedan - zaključio je Bjorn Borg.


Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike