Nema kraja ludilu: Vidite šta rade Novaku, ne daju mu da igra, a sada su i sponzori počeli da odlaze!

02.03.2022

13:02

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Pilić u razgovoru za 24sedam ističe da se Đoković nalazi u nezavidnoj situaciji, a najbolji pokazatelj je da je prekinuo saradnju sa Marjanom Vajdom

Nema kraja ludilu: Vidite šta rade Novaku, ne daju mu da igra, a sada su i sponzori počeli da odlaze!
djokovic tan2022-2-21-195735661-0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Kakav udarac za Novaka Đokovića u jednom danu. Prvo je "Pežo", kao jedan od najvažnijih njegovih sponzora prekinuo saradnju, a da bi samo posle nekoliko sati potvrđeno da ni Marjan Vajda nije više trener srpskom teniseru.

Kad se na sve to doda da Nole ima velikih problema oko učestvovanja na turnirima, postavlja se pitanje šta nekada prvog igrača sveta još čeka u nastavku sezone.

Nikola Pilić, jedan od najvažnijih ljudi u životu Novaka Đokovića, u razgovoru sa 24sedam  svestan je da se doskorašnji prvi reket sveta nalazi u nezavidnoj situaciji i da je pred njim težak period.

- Nema kraja ludilu. Ova planeta prolazi kroz pakao, prvo korona, sada rat između Rusije i Ukrajine. A, što se tiče Novaka, i nad njim su se razvili tamni oblaci, vidite šta mu rade. Nikako nije dobro. Nole je poznat po tome da kad neku odluku donese, da je neće menjati. Kako sada stvari stoje, tako će biti i što se tiče vakcinacije. To znači da će moći da učestvuje na veoma malo turnira tokom sezone, što ćemu sigurno otežati posao - počeo je razgovor za 24sedam Nikola Pilić.

MN Press
 

Neizbežno pitanje bilo je vezano i za Novakov prekid saradnje sa Vajdom, ali i time da je Pežo više neće biti sponzor doskorašnjeg prvog igrača sveta.

- Kad krenu stvari loše, to teško može da se zaustavi. Posle 12 godina saradnje, očigledno da je došlo vreme za promene. To je u svetu sporta normalno, tu ostaje Ivanišević i verujem da će njih dvojica nastaviti uspešnu saradnju. Sa druge strane pročitao sam da je Pežo prekinuo saradnju sa Novakom, to može da bude problem. Očigledno da cela situacija oko Novaka utiče na sponzore, jer oni žele čistu sliku, a to nije trenutno moguće kada je u pitanju Đoković.

Nikola Pilić je priznao da situacija oko Đokovića veoma delikatna i da će mu sezona biti prilično turbulentna.

- Gotovo je izvesno da neće nastupati u Majamiju i Indijan Velsu, pod znakom pitanja su turniri na šljaci. Jedan dan može, drugi ne može. Iscrpljujće je to za Novaka, i vlada velika neizvesnost oko njegovog učešća. Ako ne učestvuje na turnirima, to utiče na njegove samopouzdanje, nemaš rutinu, a protivnici to jedva čekaju. Videćemo kako će se to odraziti na Đokovića, ali sam siguran ako uđe u ritam mečeva, da će veoma brzo ponovo biti najbolji.

Bivši trener srpskog igrača osvrnuo se i na Đokovićevo učešće na turniru u Dubaiju.

- Videlo se da tokom celog turnira nije bio u šestoj brzini, mučio se od početka. Razlog leži u tome što iza sebe nije imao mečeve, ali da budem iskren nisam ni očekivao da će ostvariti neki dobar rezultat. Kad praviš velike pauze, to automatski utiče i na igru. To se najbolje moglo videti kod njega - zaključio je Pilić. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike