Novak i Sampras prvi put oči u oči otkako je Srbin stigao velikog asa (VIDEO)

10.11.2020

19:42 >> 09:52

0

Autor: Adam Štulić

ATP napravio serijal u čast 50 godina završnog mastersa

Novak i Sampras prvi put oči u oči otkako je Srbin stigao velikog asa (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/ATP toru

Jedna od najizazovnijih teniskih sezona u istoriji “belog sporta” bliži se kraju. Pandemija virusa korona napravila je mnogo problema organizatorima turnira i samim teniserima, koji ove takmičarske godine, između ostalog, nisu mogli da učestvuju na, za mnoge, najprestižnijem turniru – Vimbldonu.

Ipak, Velika Britanija će od nedelje 15. novembra biti domaćin najboljim teniserima sveta, koji će se u Londonu boriti za trofej završnog ATP mastersa.

Dok pripreme organizatora ulaze u završnu fazu, ATP se potrudio da na zanimljiv način obeleži 50-godišnjicu poslednjeg turnira u sezoni, koji će se od sledeće godine pa sve do 2025. održavati u italijanskom Torinu.

Serijal su otvorili svetski broj jedan i bivši svetski broj jedan Novak Đoković i Pit Sampras, čiji je rekord po broju završenih godina na vrhu ATP liste srpski as nedavno izjednačio.

Tim otkrio po čemu je Novak jači od Federera i Nadala

– Čestitke na tom rekordu, imaš sve moje poštovanje što si šest puta godinu završio kao najbolji na svetu. Кao što znaš, veoma je teško. Lakše je doći, teško je ostati na tom mestu – naveo je Sampras, a Đoković mu je odao priznanje što je šest sezona zaredom završavao kao najbolji.

– Ogromno ostvarenje i količina posvećenosti koja neophodna u vašem životu, kao i čitava organizacija ne samo na terenu, nego i van njega, zaista je neverovatna. Razumem kada Pit kaže da nije spavao dobro, nije jeo dobro, imao neobičan osećaj u stomaku… Šest sezona to uraditi zaredom, stvarno ne znam kako si to uspeo. Čestitke na tom neverovatnom podvigu – dodao je Đoković.

Srpskog i američkog tenisera ugostio je bivši četvrti reket planete Tim Henman, koji je od velikana “belog sporta” zatražio da otkriju koji bi segment igre voleli da uzmu jedan od drugog.

– Čoveče, daj mi taj ritern – bio je direktan Sampras. – Svi me pitaju sa kime bih se mučio da igram danas… To bi bio Novak, zbog njegovog riterna. Pored Andrea (Agasija, prim. aut.)  uvek sam mogao da prođem, birao sam tačke, ali sa Novakom bi to bilo teško, zbog njegovih protezanja – objasnio je legendarni Amerikanac, i dodao da bi uzeo i Novakovu brzinu.

Novak porazom u Beču ušao u neslavno društvo Federera i Mareja

– Ne bih imao ništa protiv toga da razmenimo moj ritern za tvoj servis i volej. Mislim da bih to uzeo za moj ritern. Bilo bi divno osetiti taj “okršaj” – dodao je Đoković.

Novak i Sampras su po pet puta osvajali završni masters, a ukoliko Đoković bude slavio u Londonu, izjednačiće se sa rekorderom Rodžera Federera, protiv kojeg je ostvario dve najveće pobede u britanskoj prestonici, u finalima 2012. i 2015. godine.

– Prvi put sam postao svestan turnira verovatno onda kad je Pit igrao na ovom turniru. Više puta sam ponavljao da sam pratio Samprasa i da mi je on bio uzor u tenisu. Ne bih mogao da kažem da sam kopirao ono što radi jer je moja igra potpuno suprotna od njegove, ali sam voleo kako se nosio pritiskom, igrao najbolje kad je bilo najpotrebnije, pogađao prve servise, bio smiren… – ispričao je Novak, i dodao mu je titula iz 2008. u Šangaju bila veoma važna jer je “lansirala njegovo samopouzdanje poput rakete”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike