Novak porazom u Beču ušao u neslavno društvo Federera i Mareja

30.10.2020

19:58 >> 20:02

0

Autor: Adam Štulić

Nole nije jedini kojem se dogodilo da bude poražen od srećnog gubitnika dok je bio na vrhu ATP liste

Novak porazom u Beču ušao u neslavno društvo Federera i Mareja
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Po zakonu velikih brojeva, moralo je i to jednom da se dogodi. Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle 12 trijumfa, prvi put u karijeri izgubio je na jednom turniru od “srećnog gubitnika”.

Italijanski teniser Lorenco Sonego iskoristio je jedno od najlošijih izdanja srpskog asa u dosadašnjoj karijeri i u četvrtfinalu turnira u Beču savladao ga rezultatom 6:2, 6:1.

Ne pamti se ovako loš Nole: “Srećni gubitnik” počistio Srbina (video)

Iako mu sigurno nije za utehu, Novak nije jedini kojem se dogodilo da bude poražen od “srećnog gubitnika” dok je bio na vrhu ATP liste. Naime, je najveće Đokovićeve rivale Endija Mareja i Rodžera Federera.

Britanski teniser je dva puta u karijeru gubio od igrača koji su u glavni žreb dospevali pošto je neko od učesnika prethodno otkazao takmičenje. Pre tri godine, Marej je poražen od Borne Ćorića u Madridu (6:3, 6:3) i od Džordana Tompsomna u Kvinsu (7:6, 6:2).

Odigrao meč života i ostao bez reči… Sonego jedva govorio posle pobede nad Đokovićem

Giljerme Kanjas je 2007. godine u Indijan Velsu “šokirao” Rodžera Federera (7:5, 6:2), dok je Sandon Stole 1996. u Dubaiju bio bolji od austrijanca Tomasa Mustera (6:1, 3:6, 7:6).

Zanimljivo je i da je Sonego šesti Italijan koji je od 70-tih godina prošlog veka do danas uspeo da savlada svetskog broja jedan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike