Tim otkrio po čemu je Novak jači od Federera i Nadala

01.11.2020

07:48 >> 08:03

0

Autor: Milan Nastić

Austrijanac hvali Srbina

Tim otkrio po čemu je Novak jači od Federera i Nadala
Copyright MN Press

Austrijski teniser Dominik Tim smatra da je Novak Đoković mentalno jači od dva njegova najveća rivala Rodžera Federara i Rafe Nadala.

– Mislim da je Novak mentalno jači od Federera i Nadala. Imao sam priliku da se i sam uverim i tu njegovu snagu. Uvek je fokusiran 100 odsto, i mislim da na turu nema nikog ko je tako psihički jak kao Đoković. Imali smo nekoliko kvalitetnih mečeva gde sam video to što nešto nemaju drugi igrači – kazao je Tim.

Kada su bili poznati učesnici turnira u Beču, organizatori i domaća publika zadovoljno su trljali ruke u iščekivanju finalnom meča između austrijske zvezde Dominika Tima i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Austrijanac je priznao da je imao nekoliko velikih pobeda nad Srbinom, i da mu je to dosta pomoglo da postane bolji igrač.

Srpski teniser se osvrnuo i na njegovu ulogu u poslednjim dešavanjima u Crnoj Gori, napominjući da je donosio hrabre odluke.

– Prvi put sam igrao protiv njega 2014. godine u Šangaju. Sećam se koliko sam se bio uplašio, jer je nekoliko dama ranije počistio Berdiha u finalu turnira u Kini. U tom trenutku sam razmišljao samo da me ne razbije, i već tada sam video koliko je on kvalitetan igrač. Ipak, imao sam i uspeha protiv njega, dva puta sam ga dobio na Rolan Garosu, a posebno mi izdvojio prošlogodišnje polufinale Pariza kada sam ga pobedio u meču koji je trajao nekoliko dana – zaključio Tim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike