Novak iskreno o situaciji u Australiji: Uplela se i politika, tužan sam zbog Medvedeva

22.02.2022

11:48

0

Đoković otkriva detalj po detalj iz Melburna

Novak iskreno o situaciji u Australiji: Uplela se i politika, tužan sam zbog Medvedeva
Tan2022-2-21_195735661_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Novak Đoković je u ponedeljak konačno odigrao i prvi meč u sezoni, nakon bure u Australiji, u Dubaiju je znatno bolje dočekan, te je u prvom kolu savladao Lorenca Muzetija sa 2:0.

Nakon trijumfa, Novak se zahvalio publici, a potom je sa medijima govorio i o sportskim temama, ali i o onome što se dešavalo u Australiji.

- Imam veliko iskustvo sa medijima, najviše zapravo sa sportskim medijima. Lako mi je da pričam sa vama, ali okolnosti u Australiji su eskalirale. Nije to bilo samo u vezi sa sportom. Bilo je i drugih sfera života, politika se uplela u ovaj slučaj. Naravno bilo mi je važno da budem spreman kada pričam sa medijima kako bih razumeo dinamiku onoga što pričam - kazao je Đoković.

Gotovo mesec dana Novak je ćutao o dešavanjima u Melburnu, a potom je u velikom intervjuu za BBC govorio otvoreno o svemu. Ističe, da se nada da će se upravo posle tog intervjua način pisanja o njemu, promeniti.

Jedno od pitanja ticalo se i Danila Medvedeva, koji mu je tokom situacije u Australiji pružao veliku podršku. Rus je nakon finala u kome je poražem od Rafaela Nadala istakao da je prestao da sanja svoj dečački teniski san zbog toga što je bio zgrožen reakcijama publike u finalu.

- Pričali smo i dopisivali smo se posle finala. Tužan sam bio jer se on tako osetio, jer je dete u tebi razlog da počneš da se baviš tenisom. Većina igrača uzme reket još kad su bili mali i zaljube se u sport i imaju strast prema tenisu. Sanjaju najveće stvari koje ovaj sport može da ponudi. Teško je progutati poraz posle vođstva 2-0 i razumem kako se oseća. Imao sam mnogo mečeva u kojima je publika bila protiv mene, to je deo sporta. Ne možeš da očekuješ da uvek budu uz tebe. Želim mu sve najbolje, uskoro će biti prvi na svetu. Žao mi je bilo što je tako komentarisao, ali razumem ga - dodao je Đoković.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike