Probudila se „zver“ u Novaku! Đoković trijumfalno krenuo u novu sezonu!

21.02.2022

19:38

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta bolji od Muzetija u Dubaiju

Probudila se „zver“ u Novaku! Đoković trijumfalno krenuo u novu sezonu!
Tan2022-2-21_205135992_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Sve oči teniskog sveta večeras su bile u Dubaiju. Na turniru iz serije 500 u UAE prvi reket planete Novak Đoković odigrao je prvi meč posle agonije koju je prošao u Australiji i pobedio. Mnogi su jedva čekali da vide kako će srpski as izgledati na prvom zvaničnom meču u novoj sezoni posle svega kroz šta je prošao početkom godine i mogli su da se uvere u ono što su mnogi tvrdili da će se desiti.

Ekstra motivisani Nole za 75 minuta igre savladao je Italijana Lorenca Muzetija 6:3, 6:3!

 

 

Mladi Italijan, koji je u prvom međusobnom duelu sa Đokovićem prošle godine na Rolan Garosu, dobro namučio najboljeg tenisera sveta, večeras nije imao šansu, iako je u nekoliko navrata ozbiljno pretio Noletu.

Ipak, Đoković je u svim kriznim periodima meča uspeo da zadrži koncentraciju, a tokom najkritičnijeg, u 6. gemu drugog seta u kojem je spasao četiri brejk lopte pokazao je karakterističnu emociju od koje se protivnicima ledi krv u venama, jer znaju da u takvim situacijama izvesno nemaju čemu da se nadaju.

Nole je u oba seta oduzimao rivalu servis već na startu. U prvom je u četvrtom gemu drugu priliku iskoristio da utaba put ka početnom vođstvu, koje je bilo izvesno, pošto je u narednom gemu uspeo da sačuva tri vezane brejk lopte Italijana.

Drugi set doneo je još brži brejk. Igrao se treći gem, kada je srpski as bez izgubljenog poena oduzeo drugi put na meču servis rivalu, koji je svoju priliku da produži nadu ispustio u tri gema kasnije. Naime, Nole je upao u jedinu krizu na meču, stao mu je prvi servis na šta se nadovezalo nekoliko neiznuđenih grešaka, koje su Muzetiju omogućile tri brejk lopte.

Ipak, u svakoj je Novak maestralno pogađao prvi servis, a kada je osvojio poen koji je definitivno odbio veliki nalet rivala ispustio je prepoznatljiv "krik" koji je označio početak kraja Italijanovog boravka na turniru u Dubaiju.

 

 

U narednom meču, Đoković će igrati s pobednikom duela u kojem se sastaju Karen Hačanov i Aleks de Minor.

BLOG UŽIVO

DRUGI SET

6:3 KRAJ! Novak je pobedio Muzetija. Odlučujući gem Nole je osvojio na servis rivala, iskoristivši prvu meč loptu.

5:3 - Nole osvaja gem s nulom i dolazi nadomak pobede.

4:3 - Posle najdužeg, jedan od najkraćih gemova na meču, koji je Italijan rešio bez izgubljenog poena.

4:2 - Muzeti je svoju priliku u drugom setu najverovatnije propustio u ovom gemu. Nole je upao u malu krizu, Italijan je imao tri brejk lopte, ali Đoković devetominutni gem uspeo, posle mnogo truda i borbe, da reši u svoju korist posle četiri "đusa".

tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

3:2 - Relativno lako, uz jedan izgubljen poen, Muzeti prekida Noletovu mini seriju od tri vezana osvojena gema.

3:1 - Novak je ekspresno potvrdio brejk, iskoristivši drugu od tri vezane gem lopte.

2:1 - BREJK! Kratko je trajala prednost Italijana. Već u trećem gemu, Novak mu je oduzeo servis bez izgubljenog poena.

1:1 - Pokušao je Muzeti da ugrozi Novakov servis, došao do 30:30, ali je Nole as servisom stigao do brejk lopte, koju je brzo pretvorio u poen za izjednačenje.

Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

0:1 - Prvi put na meču Muzeti vodi. Novak je osvojio prvi poen, ali je potom Italijan vezao četiri i došao do uvodnog gema u drugom setu.

PRVI SET

6:3 - Novak je osvojio prvi set! Posle 34 minuta, bez izgubljenog poena u odlučujućem gemu.

5:3 - Prvi put na meču Muzeti osvaja gem bez izgubljenog poena. Nole servira za osvajanje prvog seta.

Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

 

5:2 - Još jedan Noletov osvojem gem s nulom. Italijan u narednom servira za ostanak u setu. 

4:2 - Uz dva izgubljena poena, Muzeti prekida Novakovu seriju od tri vezana osvojena gema.

4:1 - Novak je uz mnogo muke uspeo da potvrdi brejk. Italijan je poveo 0:40, ali je prvi reket sveta zadržao koncentraciju i vezao narednih pet poena za velika tri gema prednosti u uvodu meča.

3:1 - BREJK! U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča Novak dolazi do brejka! Ponovo je Nole poveo 0:30, ponovo je Italijan stigao do izjednačenja (30:30), ali je potom srpski as stigao do prve brejk lopte. Muzeti je spasao, potom propustio svoju gem priliku, da bi na drugoj brejk lopti napravio neiznuđenu grešku za gubitak servisa.

Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

2:1 - Sjajan servis gem za Noleta, koji osvaja s nulom.

1:1 - Identičan gem, samo sa obrnutim ulogama. Novak je osvojio prva dva poena, ali je potom Italijan vezao četiri i poravnao rezultat.

1:0 - Već na startu Muzeti preti. Poveo je 0:30, ali je Nole osvojio naredna četiri poena i osvojio prvi servis gem na meču.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike