Novak gubi prvo mesto za pet godina, a možda i uskoro! Medvedev tvrdi da se ne oseća kao lider svetskog tenisa

22.02.2022

06:23

0

Autor: 24sedam

Ruski teniser ima šansu da sruši tradiciju dugu 18 godina

Novak gubi prvo mesto za pet godina,  a možda i uskoro! Medvedev tvrdi da se ne oseća kao lider svetskog tenisa
Tan2021-11-21_174638261_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Bebe rođene 2. februara 2004. godine početkom meseca slavile su punoletstvo, a baš od toga datuma traje vladavina velike četvorke u tenisu.

Baš od tog 2. februara pre 18 godina mesto broj 1 na ATP listi drži jedan od četiri velika šampiona - Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari. Švajcarac je tada ulogu najboljeg na svetu preuzeo od čuvenog Amerikanca Endija Rodika.

Priliku, i to veliku, da to promeni ima Rus Danil Medvedev. Da bi sa svetskog trona svrgnuo Novaka Đokovića i zvanično postao najbolji teniser na svetu Medvedev treba da osvoji ovonedeljni turnir.

Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

Ako stigne do titule u Akapulku stići će i do zvanja svetskog reketa broj 1 bez obzira na to šta Đoković uradi u Dubaiju. Deluje kao dovoljno da kod Danila napravi dodatni pritisak.

- Nikad ne znamo šta da očekujemo u tenisu. Možda će se to dogoditi za pet godina, možda za dve, možda u narednim nedeljama. U prethodnih 18 godina samo su njih četvorica bili prvi. U jednom momentu desiće se da ne budu. Svako od nas bi voleo da on bude taj i da na tom mestu ostane što je duže moguće - rekao je Medvedev, pa zaključio:

- Ne osećam se kao lider bilo čega. Ali biti prvi koji će srušiti tradiciju, svakako je dobra stvar za portfolio. Samo želim da nastavim sa dobrim tenisom.

Na putu Medvedevu ka tituli i mestu broj jedan na ATP listi u Akapulku stoje Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Rafael Nadal, a potencijalno i srpski asovi Dušan Lajović i Laslo Đere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike