Novak ima genijalnost Federera, s mentalnom i fizičkom snagom Nadala! Zato je GOAT!

22.02.2022

06:36

0

Autor: 24sedam

Bivši brazilski teniser izuzetno ceni Đokovića

Novak ima genijalnost Federera, s mentalnom i fizičkom snagom Nadala! Zato je GOAT!
Tan2022-2-21_20515059_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Bez obzira na to što je posle Australijan opena Rafael Nadal postao najtrofejniji grend slem teniser svih vremena (21 titula, Đoković i Federer po 20), još ima mnogo onih koji smatraju da je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković!

Jedan od njih je i nekadašnji brazilski teniser Flavio Sareta, koji smatra da je Novakova prednost to što je u sebi objedinio kvalitete koje poseduju njegovi najveći rivali.

- GOAT? Mislim da je Novak bolji igrač. Ima genijalnost Federera, sa mentalnom i fizičkom snagom Nadala. Zaista mi se sviđa način na koji se izvlači iz teških situacija – kazao je Sareta.

Nekada 44. teniser sveta kao Đokovićevu prednost istakao je i ono što mu oponenti najviše zameraju – odnos sa navijačima, koji u velikoj većini mnogo više cene Nadala i Federera.

- Novak je veliki momak koji igra sa navijačima protiv sebe od kako se pojavio. Zbog toga mislim da je još veći – kazao je Flavio Sareta.

Podsetimo, Novak je u ponedeljak odigrao prvi meč u novoj sezoni. Na startu turnira u Dubaiju, srpski as je savladao mladog Italijana Lorenca Muzetija (6:3, 6:3), a u narednom kolu sastaće se sa pobednikom meča između Karena Hačanova i Aleksa de Minora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike