Kakav preokret! Novak spreman na promene - moj um je otvoren kada je u pitanju vakcinacija!

15.02.2022

08:49

0

Đoković se danas oglasio i progovorio o Australiji

Kakav preokret! Novak spreman na promene - moj um je otvoren kada je u pitanju vakcinacija!
AP22014310232414 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u ekskluzivnom intervju za britanski BBC, prvi put je govorio o situaciji koju je proživeo u Australiji.

Novak se dotakao i vakcinacije, s obzirom na to da je i dalje jedan od glavnih uslova za brojne turnire širom sveta.

Tom prilikom, napomenuo je da nije antivakser i da nema ništa protiv vakcina, ali da podržava slobodu koju svaki pojedinac treba da ima.

Tada je izrekao i rečenicu koja je mnogima privukla pažnju.

- Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida - rekao je Novak, ali je potom i dodao:

- Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadma se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa. Trudim se da držim um otvorenim jer se svi trudimo da pronađemo najbolje moguće rešenje. Niko ne želi da bude u ovoj situaciji u kojoj smo mi kolektivno već dve godine. Deo sam globalnog sporta koji se igra svake nedelje na različitim lokacijama. Razumem posledice svoje odluke. Jedna od posledica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumem da danas ne biti vakcinisan, znači da ne mogu da putujem na većinu turnira.

Inače, Đoković je poručio i da je spreman da se odrekne trofeja ukoliko ga budu prisiljavali na vakcinaciju, jer želi da sluša svoje telo.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - kazao je on ranije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike