Omaklo se i inače smernom Nadalu, setio se i Noleta: Je**š ga, opet ću da izgubim!

30.01.2022

19:34

1

Autor: 24sedam

Španac priznao da je imao crne misli u samoj završnici petog seta

Omaklo se i inače smernom Nadalu, setio se i Noleta: Je**š ga, opet ću da izgubim!
Tan2022-1-30_17219142_8 - Copyright Tanjug/AP Photo/Simon Baker

Stigao je Rafael Nadal do druge titule na Australijan openu pobedom nad Danilom Medvedevom od 3:2 posle skoro 5 i po sati borbe.

Bilo je teško, bilo je naporno. Trebalo je pobediti rivala koji je možda trenutno u najboljoj formi od svih tenisera, ali je trebalo pobediti i samog sebe.

Priznao je Nadal da mu je baš to krajem petog seta bio veliki problem. Desilo se čak i to da inače smerni i kulturni Španac opsuje u kamere.

 

 

- Kada je Medvedev napravio brejk i došao do 5:5 rekao sam sebi:"Je**š ga, opet ću da izgubim kao 2012. i 2017. godine".

Tako je Nadal otkrio da mu je, i pored činjenice da je proteran iz Australije, u glavi bio Novak Đoković, koji ga je u pet setova pobedio pre deset godina, ali i Rodžer Federer koji je slavio pre pet.

Ali, to ga nije slomilo. Nastavio je borbu, još jednom oduzeo servis rivalu i slavio zasluženu pobedu i rekordnu, 21. grend slem titulu.

- Samo sam nastavio da se borim. Mogu da izgubim, ali ne mogu da odustanem. Čak i kada sam uništen ne smem da odustanem - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike