Salah je kralj Egipta! Gol i asistencija za polufinale Kupa Afričkih nacija (VIDEO)

30.01.2022

18:08

0

Autor: 24sedam

Fudbaler Liverpula pronašao način da odgovori na rano vođstvo Maroka i zakaže duel sa domaćim Kamerunom

Salah je kralj Egipta! Gol i asistencija za polufinale Kupa Afričkih nacija (VIDEO)
Tan2022-1-30_18355292_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Mnogo je kritika bilo na račun Mohameda Salaha prethodnih dana, odnosno na njegova bleda izdanja na Kupu Afričkih nacija.

Nije zaista bio na nivou kakav se očekuje od jednog od najboljih fudbalera na svetu, ali je on pronašao najbolji odgovor na sve kritike.

 

 

As Liverpula je rešio duel četvrtfinala sa Marokom. Egipat je posle produžetaka slavio sa 2:1, a Salah je jedan gol postigao a drugi namestio.

Nije dobro počelo za Egipćane pošto je ekipa koju sa klupe vodi Vahid Halilhodžić povela več u 7. minutu. Oboren je Ašrafa Hakimi pred golom Egipta, a sudija je nakon poziva iz VAR sobe pregledao snimak i pokazao na belu tačku. Siguran je bio Sofijan Bufai.

 

 

Muke Egipta, koji će u polufinalu igrati sa domaćinom Kamerunom potrajale su do 53. minuta. Tada je Salah pokazao snalažljivost pred golom rivala i jednu odbijenu loptu smestio u mrežu.

Četvrtfinale je otišlo u produžetke, a ključni trenutak desio se u 100. minutu. Istrčao je napadača Liverpula i Egipta kontru, probio odbranu po desnoj strani i bukvalno spojio Trezegea sa golom. Fudbaleru Aston Vile bilo je prelako da sa dva metra loptu smesti u praznu mrežu.

 

 

AFCON, četvrtfinale

Burkina Faso - Tunis 1:0

Gambija - Kamerun 0:2

Egipat - Maroko 2:1

Senegal - Ekvatorijalna Gvineja 19.00

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike