Federer jedva dočekao Nadalovu pobedu u Melburnu: Prijatelju, ti si za mene inspiracija!

30.01.2022

15:46

1

Autor: 24sedam

Švajcarac čestitao Špancu osvajanje 21. grend slem titule, pričao o svojim zaslugama za to i, po običaju, zaboravio Đokovića

Federer jedva dočekao Nadalovu pobedu u Melburnu: Prijatelju, ti si za mene inspiracija!
Copyright Profimedia.rs

Rafael Nadal od danas je teniser sa najviše osvojenih grend slem titula. Španac je pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu Australijan opena stigao do brojke 21 i ostavio iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Jedna od prvih čestitki stigla mu je baš od Švajcarca, koji je veoma brzo po završetku finala objavio dirljivu poruku na svojim društvenim mrežama.

- Mom velikom prijatelju i rivalu Rafaelu Nadalu. Od srca ti čestitam na tome što si postao prvi teniser sa 21 grend slem titulom. A pre samo nekoliko meseci smo se šalili jer smo obojica bili na štakama - napisao je Federer, pa nastavio:

printscreen/instagram/rogerfederer
 

- Neverovatno. Nikada ne otpisujte velikog šampiona. Tvoja neverovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i mnoge ljude širom sveta! Ponosan sam što sam delio ovu eru sa tobom i počastvovan što sam odigrao ulogu gurajući te da ostvariš više i više. Isto kao što si i ti činio za mene u prethodnih 18 godina. Siguran sam da je pred tobom još mnogo dostignuća, ali sada treba da uživaš u ovom.

Zanimljivo je da Federeru nije palo na pamet da se priseti da je u tom "guranju" ka broju trofeja ogromnu ulogu odigrao i Novak Đoković. Možda čak i najveću.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike