Mišo, rasti, bićeš jednog dana i ti šampion! Kecmanović poražen, prevario ga Monfisov govor tela

23.01.2022

08:27

0

Autor: 24sedam

Francuz eliminisao mladog srpskog tenisera u meču osmine finala AO

Mišo, rasti, bićeš jednog dana i ti šampion! Kecmanović poražen, prevario ga Monfisov govor tela
kec - Copyright Tanjug/AP

Miomir Kecmanovič nije uspeo da se plasira u četvrtfinale AO u Melburnu, jer je od njega bio bolji Francuz Gael Monfis sa 3:0 (7:5, 7:6, 6:3) u setovima posle nešto više od dva i po sata igre.

Iskustvo Francuza je presudilo! Mada je ostavljao utisak nespremnog igrača, Monfis je majstorski koristio svaku priliku u duelu sa Kecmanovićem da mu pokaže koliko 13 godina razlike i veliki broj mečeva na najvećim turnirima znače kada se odlučuje o plasmanu među osam najboljih na jednom grend slemu.

Osim preciznosti, pokazao je veliko strpljenje u dugim razmenama. Iz totalne defanzive bi se brzo transformisao u Novaka Đokovića, kažnjavajući svaku kraću loptu Kecmanovića, ako pre toga od svog rivala ne bi iznudio grešku.

U završnom trećem setu, Kecmanoviću je stao i servis, pa je posle brejka za 4:3 bilo jasno da će se mladi srpski teniser lako izvući iz njegovh kandži.

Monfis u sledećem kolu čeka boljeg iz duela Italijana Beretina i Španca Karena Buste, a Kecmanoviću ostaje da čeka novu priliku za dokazivanje sa najboljim teniserima sveta. Pokazao je u Melburnu da mu je mesto u tom društvu i da njegov potencijal zaslužuje i respekt najjačih igrača.

Nijanse su sad u pitanju koje ga dele od pravih šampiona, a njih bi mogao da savlada u radu sa majstorom kao što je bio njegov trener David Nalbandijan.

Ovako se odigrao drugi set

Kecmanović gubi sa 2:0 posle dva seta u svom prvom meču osmine finala na jednom grend slemu. Gael Monfis izgleda kao da će svakog trenutka predati ovaj meč.

Između svakog dužeg poena traži pauzu, pridržava se reketom, presavijen u struku sa glavom nadole. Govor tela kaže da neće izdržati do kraja, ali kada poen krene u stanju je da napravi po 30 razmena, uvek u defanzivnom stavu i spreman da sačeka najbolju priliku da prvu kratku loptu kazni preciznim udarcem sa osnovne linije.

Takva taktika mu donosi rezultat, drži ga u meču, iako se na početku seta činilo da će ga Srbin svojim ritmom prelomiti. Nije, međutim vredeo brejk za 3:1, jer je Monfis smogao snage da izjednači i da set odvede u taj-brejk.

Odlučujući deo seta počeo je uz obostrane "mini-brejkove", od čega je Monfis čak dva puta častio duplim servis greškama za 3:2. U nastavku, ponovo se dešava preokret. Kecmanović svoje šanse nije iskoristio, pa je Francuz došao do 7:4 u tajbrejku i 2:0 u setovima.

Ovako se odigrao prvi set

Odlično je započeo meč osmine finala jedini srpski predstavnik na Ao u Melburnu. Miomir Kecmanović gubi posle prvog seta od 13 godina starijeg Francuza - 7:5.

Oba tenisera bila su sigurna na svojim servisima sve do same završnice kada je u isto vreme počela da im popušta koncentracija i preciznost početni udarac. Prvi je slabost pokazao naš as, jer je kod rezultata 5:4 za Francuza dozvolio protivniku čak tri set lopte - 0:40.

U nastavku je odmah pokazao od kakvog je materajala pravljen. Sigurnom igrom prvo je ostvario đus, a onda je dobio ovaj gem i naredna tri poena na servis Monfisa. Na njegovu žalost, Francuzu je baš tada krenuo servis, pa je istom merom uzvratio i došao do 6:5.

Već u sledećem gemu, Kecmanović pokazuje da nije lako prešao preko propuštene šanse kod servisa rivala. Posle 0:30, pravi preokret i dolazi do 40:30, ali onda jedan loš izlazak na mrežu, pa dupla servis greška i iskusni Monfis je umeo to da kazni - 7:5.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike