Novakov trener i dalje u šoku! Đoković je mnogo patio, ali nije još rekao poslednju reč!

21.01.2022

07:02

0

Autor: 24sedam

Marjan Vajda progovorio o torturi koju je najbolji svetski teniser prošao u Melburnu

Novakov trener i dalje u šoku! Đoković je mnogo patio, ali nije još rekao poslednju reč!
Đoković i Vajda - Copyright MN Press

Dok se ceo svet uzbunio i uzbudio zbog Novaka Đokovića i njegovog proterivanja iz Australije, nikako nije bilo glasa od njegovog trenera Marjana Vajde. Sada znamo i zašto!

Slovak je jednostavno mnogo teško podneo sve što se dešavalo najboljem svetskom teniseru. Ćutao je, trpeo i konačno progovorio.

- Ne razumem zašto su mu to uradili, odavno nisam video takvu nepravdu. Mediji su u velikoj meri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australijski koji su stalno pisali protiv Đokovića - kaže Vajda i otkriva kako je reagovao na vest o proterivanju najboljeg svetskog tenisera iz Australije.

- Šok! Patnja. Jake emocije. Ne znam kako bih sve psihički podneo da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško. Nisam dobro spavao, nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marian Vajda (@vajdamarian)

 

Đokovićev trener je bio u kontaktu sa Đokovićem tokom višednevne torture u Melburnu.

- Dopisivali smo se, nismo razgovarali. Slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je mnogo patio. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da je ostavilo traga. To je bio politički proces koji će imati značajne posledice. Bio je to napad na njegovu privatnost, na njegovu porodicu.

Vajdina zemljakinja Martina Moravcova iznela je svoje mišljenje i poručila da ljude nikako ne treba deliti na vakcinisane i nevakcinisane, a iskusni stručnjak je stao uz nju.

- Apsolutno podržavam taj stav. Bila je to nezdrava i nepravedna odluka zasnovana na pretpostavci da je Đoković mogao da uradi ili utiče na nešto što se nije dogodilo. Divim se Martini zbog njenih stavova. Malo ljudi danas može tako otvoreno da govori.

Pokušao je Vajda da objasni i zbog čega su se Australijanci toliko plašili Đokovića.

- To je bolesno, pogrešno, posledica duge izolacije. Australija forsira politiku zatvaranja, a to je sada posledica sprovođenja oštrog sprovođenja vakcinacije. Sve je posledica postavljenih pravila, a u stvaranju i kvarenju javnog mnjenja posebno su pomogli mediji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marian Vajda (@vajdamarian)

 

Zasmetalo je Slovaku to što nije bilo podrške velikog broja Đokovićeg kolega.

- Izostala je javna solidarnost. Istovremeno mnogi pišu njemu i meni i saosećaju sa njim. Ali ne žele javno da govor. Nigde ne možete pročitati koliko je noći Novak proveo za kompjuterom pričajući sa brojnim igračima o uslovima života, kako može da pomogne. Za svakoga radi ponešto. Prošle godine tokom karantina u Melburnu se čak izborio za sobne bicikle. Imam osećaj da ni igrači nemaju dovoljno inforamcija jer ih mediji obmanjuju pisanjem protiv Đokovića.

Nekoliko dana nakon najvećeg skandala u istoriji tenisa, a verovatno i sporta, nije poznato šta će i kako će dalje naš as. Ne zna to ni njegov trener.

- Nisam se čuo s njim otkako je stigao u Beograd. Niko ne zna. Sigurno je da će objaviti da će uraditi ono za šta misli da je dobro. Jasno je da ga je ovo psihički pogodilo, dugo će ga boleti i teško će mu to izbaciti iz glave. Međutim, svog klijenta poznajem veoma dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao poslednju reč u tenisu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike