Novaka zauvek proteruju iz tenisa?! Isplivao pakleni plan ATP-a, kao da namerno hoće da ponižavaju Đokovića!

20.01.2022

09:59

0

Da li su konačno dočekali da mu se osvete za PTPA?

Novaka zauvek proteruju iz tenisa?! Isplivao pakleni plan ATP-a, kao da namerno hoće da ponižavaju Đokovića!
profimedia-0631544476 - Copyright Profimedia

Najveći sportski skandal i dalje traje! Niko maltene ne gleda Australijan open, svi se i dalje bave proterivanjem Novaka Đokovića. Sud u Melburnu je objavio svoje "razloge", priča se da će Srbin tužiti turnir, ali to nije sve.

Sada je isplivao pakleni plan ATP-a, koji želi da Đokoviću po svaku cenu zagorča život i otera ga iz tenisa!

Naime, ATP bi mogao da zabrani svim nevakcinisanim ljudima da uđu u bilo koji objekat turnira, čak i ako Novak uspe da uđe u zemlju! To znači da Novak ne bi mogao da uđe u svlačionicu, već samo na teren!

Dejli mejl piše da je imao uvid u dokument sa uputstvima za igrače koji učestvuju na turniru nižeg ranga u kome se navode drakonske mere za preostale nevakcinisane terena.

Isti izvor se poziva na izvore u ATP-u, koji kažu da su ove mere uvedene i da će biti uvedene širom tura da bi se pojednostavila pravila i da bi se izbegla konfuzija kakva je bila u Australiji. Ukratko rečeno, teniska organizacija ne želi bilo kakva druga tumačenja, niti uslove – samo vakcinacija ili nema igranja.

Trenutno se u senci grend slema u Melburnu održava serija turnira kategorije Čelendžer u Italiji, gde će se organizovati i masters na šljaci, a onda u Torinu i finalni masters.

U dokumentu se navodi da će nevakcinisani teniseri moći da igraju pod uslovom da donesu negativni test na koronu na svakih 48 sati. Ipak, crvenim slovima je naglašeno da "neće moći da koriste nikakve turnirske objekte (svlačionice, teretanu, ugostiteljske objekte), restorane ili hotele".

U dokumentu se strogo ograničava koga će igrači moći da dovedu na turnir:

- Nevakcinisani članovi timova igrača će moći da dođu na turnir samo ako je u pitanju trener. Molimo vas da zapamtite da partneri ili članovi porodica neće moći da uđu na objekte turnira – navodi se u dokumentu.

ATP ove mere opisuje kao da ih je nametnula vlada, ali nezvanični izvori navode da se trenutno razgovara da li će ove mere biti primenjene širom tura u budućnosti.

Italijanska pravila znače da bi Novak mogao da se na turnirima pojavi samo na terenu, gde bi trenirao i igrao. Presvlačenje, istezanje i trening bez reketa – sve to bi moralo da se odvija van igrališta.

Ovo će biti težak udarac i za Đokovića, ali i za Italiju, jer je to zemlja u kojoj ga verovatno najviše vole posle Srbije.

Novak tečno govori italijanski, navijači ga vole, Rim je osvajao pet puta, a tokom pandemije je donirao milion evra za olakšavanje udara korone.

Trenutno je u Beogradu, gde se drži daleko od očiju javnosti u naredne dve nedelje, dok traje Australijan open. Novakove opcije za igranje se sve više smanjuju. Osim Australije, oglasili su se i Francuska i SAD, koji će mu takođe uskratiti gostoprimstvo. Kako sada stvari stoje, moći će da igra u Španiji, Dubaiju i Velikoj Britaniji.

Ne treba smetnuti s uma da je ATP sramno ćutao kada je Đoković bio zatvoren u Australiji, a i da od ranije nije u ljubavi sa najboljim teniserom sveta zbog osnivanja novog sindikata igrača, koji bi vodio računa o baš svima, bez obzira na rejting.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike