Preokret i dobre vesti za Novaka? Đoković će ipak moći da igra na Rolan Garosu?!

20.01.2022

20:56

0

Autor: 24sedam

Grend slem u Parizu na programu od 16. maja do 5. juna

Preokret i dobre vesti za Novaka? Đoković će ipak moći da igra na Rolan Garosu?!
Tan2022-1-17_1243249_1 - Copyright Tanjug/ AP Photo/Darko Bandic

Novaku Đokoviću nije bilo dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu koji je u toku, zbog toga što nije bio vakcinisan. Posle proterivanja iz Australije bilo je mnogo javnih apela da to uradi, a onda je stigla i vest da neće moći da učestvuje na Rolan Garosu, ako ne dobije vakcinu protiv korona virusa.

Sada se pojavila nova informacija. Premijer Francuske Žan Kasteks je najavio da postoji mogućnost da u nekom narednom periodu postoji mogućnost da bude ukinuta "vakcinalna propusnica", koja na snagu stupa u ponedeljak.

- Odluka može biti suspendovana ako se epidemiološki i bolnički pritisak bude smanjio, značajno i na duže staze - objasnio je Kasteks.

Odluka će biti doneta nakon konsultacija Kasteksa i ministra zdravstva Olivijea Verana. Inače, danas je u Francuskoj zabeležen rekordan broj novih slučajeva. Brojka je sledeća 464.769. Mada, od pojave omikron soja, broj ljudi u bolnicama, na odeljenju intenzivne nege opada.

- Primenjivaćemo vakcinalnu propusnicu dokle god to bude bilo potrebno, ali ne i duže od toga - kazao je ministar Veran.

Do početka grend slema u Parizu ima još vremena (od 16. maja do 5. juna), i do tada će se situacija menjati. U svakom slučaju, najbolji srpski i svetski teniser će pažljivo pratiti dešavanja u Francuskoj.

Pre nekoliko dana se vratio u Srbiju, a sada je u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike