Noletovoj agoniji nema kraja! Premijer Španije podržao deportaciju iz Australije, a to znači samo jedno!

20.01.2022

20:26

0

Autor: 24sedam

Srpski as u sve nezavidnijoj poziciji

Noletovoj agoniji nema kraja! Premijer Španije podržao deportaciju iz Australije, a to znači samo jedno!
profimedia-0653925687 - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u sve nezavidnijem položaju. Prvom reketu planete, posle deportacije iz Australije, i zemlje širom Evrope zatvaraju granice i veliko je pitanje gde će i kada, ukoliko ostane pri trenutnom stavu o vakcinaciji, Novak moći da se vrati na teren.

Odlazak na Rolan Garos je pod ogromnim znakom pitanja, posle odluke francuskih vlasti da samo potpuno vakcinisani teniseri mogu da dođu na grend slem u Parizu, a ništa bolja situacija nije ni u Španiji, čiji je premijer Pedro Sančes javno podržao odluku australijskih vlasti da srpskom asu uskrate vizu za ulazak u zemlju.

- Moraju biti ispunjeni standardi koje je propisala australijska vlada. Apsolutno poštovanje i podrška za odluke koje su donete – kazao je Sančes i potom se osvrnuo na ulazak u Španiju:

- Bez namere da polemišem, moraju se ispuniti sanitarne norme. Bilo koja osoba da je u pitanju, bez obzira da li je sportista visokog nivoa ili ne, mora da se ponaša u skladu sa zdravstvenim standardima države - rekao je Sančes.

Da će Španci učiniti sve kako bi Noletu maksimalno zakomplikovali ulazak u zemlju moglo bi da se zaključi i iz izjave portparolke tamnošnje Vlade Isabel Rodriges, koja je potvrdila da će vakcinacija najverovatnije biti obavezna.

- Ono što bi gospodin Đoković trebalo da uradi jeste da se vakciniše, to bi u ovom momentu bilo daleko najrazumnije - istakla je Rodriges.

A da je celokupna igranka oko Novaka odavno izašla iz sportskih okvira i da političarima širom Evrope služi za prikupljanje jeftinih poena najbolje govore reči nekadašnjeg Noletovog rivala na terenu Felisijana Lopeza, koji se trenutno nalazi na poziciji direktora Mastersa u Madridu.

- Obe strane, Australija i Novak su loše postupili. Kada se kaže da ono što počne loše, završi se još gore, onda je to ovaj slučaj. U top sto postoji jedan nevakcinisan teniser. Dosta je lakše sa vakcinom. Verujem da je Novak pao zbog toga, ali sa druge strane, svako ima pravo da radi šta želi sa svojim životom. Naravno da računam na njega za turnir. Mnogo bi nedostajao svima, on donosi odluku, a mi ga čekamo raširenih ruku – kazao je Felisijano Lopez i jasno napravio razliku u retorici političara i sportista.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike