Novak je kolateralna šteta: Advokatu mučno da posmatra napad na naboljeg na svetu!

16.01.2022

04:55

0

Konačna odluka se očekuje tokom dana

Novak je kolateralna šteta: Advokatu mučno da posmatra napad na naboljeg na svetu!
AP21211362903929 - Copyright AP photo

Tokom noći, u Australiji je opdržano suđenje Novaku Đokoviću. Najbolji teniser sveta i dalje čeka na odluku tamošnjeg sudstva, a iz Beograda je ceo slučaj pratio i advokat Blažo Nedić.

Nedić je prilikom gostovanja na RTS-u pričao o prvom delu suđenja, do pauze.

- Suđenja ovako idu, zna da traje ceo dan. Postoji šansa da će posle izlaganja Lojda, opet advokat Vud odgovoriti na još neko pitanje i imati novo izlaganje. Ono što je moj utisak je da ovakvo jedno pitanje nije trebalo da dođe pred sud. Dobra stvar je da postoji sudska zaštita i da ministar nije taj koji donosi konačnu odluku, ali ovde se praktično raspravlja o tome da li Novak Đoković kao svetski broj jedan i teniser, da li on svojim prisustvom u Australiji dovodi do takvih negativnih posledica da je neophodno da se deportuje. Smatram da je Novakov pravni tim uspeo da ogoli slučaj - rekao je Nedić.

Zatim je nastavio da objašnjava.

- Sada advokat države Lojd mora da objasni raznim tvrdnjama da je Novak time što je kročio na tlo doveo do negativnih posledica. Po meni, takva tvrdnja je neodrživa. Meni je skoro mučno gledati da to kako jedni tvrde da će prisustvom dovesti do toga, a drugi da nema dokaza. Kakva god odluka da bude, ovo suđenje će pokazati svu apsurdnost sukoba u kom je Novak kolateralna šteta. Našao se u Australiji, kao nevakcinisan, u momentu kada je to tamo pitanje - objasnio je Blažo Nedić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike