Novakova odbrana kivna na ministra: Vodi se novinskim člankom! Ako je pažljivo čitao, vidi se da to nema veze!

16.01.2022

04:42

0

Ključni dan je pred nama

Novakova odbrana kivna na ministra: Vodi se novinskim člankom! Ako je pažljivo čitao, vidi se da to nema veze!
profimedia-0570209223 - Copyright Profimedia

Noćas je održano i poslednje suđenje Novaku Đokoviću u Melburnu, te se u narednim satima očekuje konačna odluka oko učešća najboljeg tenisera sveta na Australijan openu.

Novakov pravni tim od tri advokata izneo je odbranu koja može biti ključna u celom slučaju, a ponovo su se osvrnuli na to da se ministar informiše iz novinskih članaka.

Đokovićev advokat je izlaganje nakon pauze počeo rečima:

- Da li je dovoljno to što je bio svestan mogućnosti situacije, već da li je napravljena bilo kakva analiza o tome - počeo je Vud, pa u dahu nastavio:

- Da li je ministar bio svestan svih faktora prilikom donošenja odluke o otkazivanju vize? Ako kažemo da je ministar uzeo sve u obzir prilikom donošenja odluku o javnom interesu i da je prelomio, pošto ima širok spektar dozvola. Ukoliko je bio svestan svega, onda je trebalo da napravi evaluaciju, odnosno da napravi procenu svega. Ono što se ne nalazi nigde u dokumentaciji jeste da je sprovedena bilo kakva procena niti je naveden primer šta bi se desilo ako se potvrdi odluka o otkazivanju vize.

Ponovo je naveo članak BBC-ja, u kome se nalazi i Novakova izjava od pre dve godine.

- Navodi se samo izjava Đokovića iz 2020. godine. Nigde druge, ni na jednom mestu se ne navodi drugi deo spomenutog 'BBC' članka niti se vidi bilo kakva povezanost između antivaksera i Đokovića. Ponavljam, čak i ako je pažljivo pročitao ceo članak, onda je morao da vidi da u njemu nema nikakve veze između mog klijenta i antivaksera. Ovaj slučaj nije o tome šta bi moglo da se dogodi u budućnosti, poenta ostaje u tome da je do reakcije antivaksera oko Novaka došlo na osnovu reakcije države na način na koji su tretirali Đokovića na aerodromu i svega što se dogodilo tamo - istakao je Vud.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike