Snažan govor predsednika Srbije! Vučić poslao podršku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije (VIDEO)

14.01.2022

16:12

0

Predsednik se oglasio na Instagramu

Snažan govor predsednika Srbije! Vučić poslao podršku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije (VIDEO)
Tan2022-1-6_10262584_1 - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije poslao je video poruku podrške Novaku Đokoviću i odgovor premijeru Australije.

On je rekao da će se Srbija boriti za Novaka Đokovića i uputio je poruku političkom vrhu Australije.

– Suočeni smo sa mnogo problema, pritiscima u regionu, pritiscima iz dela sveta, ali ono što nisu uspeli da nam oduzmu je naše srce, ponos i dostojanstvo – ovo govorim zbog onoga što se dešava u Australiji sa Novakom Đokovićem i to ne govorim da bi se kitio tuđim perjem jer to nikada nisam radio.

- Napadi i pritisci na Novaka Đokovića, na građanina naše zemlje, iz nepoznatih razloga dotigli su tolike razmere da je nemoguće ne uputiti odgovor. Verovatno ne bih ni reč rekao da posle ponovljene odluke izvršne vlasti Nakon izjave premijera Skota Morisona koji je podržao odluku ukidanja vize najboljeg svetskog tenisera, začuđen sam da takve odluke može da donosi izvršna vlast a posle pravovaljanih odluka sudskih vlasti. Možete li da zamislite kako bi u Srbiji izgledalo da neki ministar ukine odluku koju je pravosuđe donelo?

– Ako ste hteli Novaku Đokoviću da zabranite da po deseti put osvoji trofej u Melburnu, zašto mu odmah niste zabranili da uđe, zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu za vašu zemlju, već maltretirate celu našu naciju i njegovu porodicu – je li vam to potrebno zbog izbora? Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića, a to što ćete ga vi maltretirati dan, dva ili pet neće promeniti stav našeg naroda o narodu u Australiji ali ni o Novako Đokoviću, on će ostati najbolji teniser i uvek će biti u našim srcima. Vi nikada nećete prići, ne Novaku Đokoviću, nego bilo kom čoveku našeg i vašeg dostojanstvenog naroda. Živela Srbija, Novače mi smo uz tebe! – zaključio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike