Srđan Đoković izneo šokantne detalje! Hteli su da nateraju Novaka da potpiše da se odriče vize kako bi ga deportovali (VIDEO)

10.01.2022

14:35

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser je počeo i da trenira

Srđan Đoković izneo šokantne detalje! Hteli su da nateraju Novaka da potpiše da se odriče vize kako bi ga deportovali (VIDEO)
skupstina novak djokovic 0601 2022 podrska foto sivacki (22 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Novak Đoković, njegova porodica, kao i svi njegovi navijači imali su danas mnogo razloga za zadovoljstvo. Najbolji srpski i svetski teniser izašao je iz pritvora, čak je otišao na trening posle nekoliko dana "prinudne pauze".

U Beogradu je održana konferencija za medije na kojoj su govorili njegovi otac Srđan, majka Dijana, stric Goran i mlađi brat Đorđe. Kao i obično, oštar je bio Srđan Đoković, koji je otkrio neke šokantne detalje.

- Razne su se stvari dešavale, mnogo je bilo teško, kao i svim slobodoumnim ljudima. On je mentalna gromada, fantastičan mladi čovek koji nikada nikoga uvredio nije. Uvek je pokušavao da pomogne, a ne da odmogne. Ali očito, pošto je iz male i siromašne zemlje, to se nije svidelo moćnicima, koji misle da su bogomdani i da jedan predobar dečko može da bude najbolji u jednom buržujskom sportu - kazao je stariji Đoković, i dodao da su Novaku već na aerodromu uskraćena osnovna prava.

Potom je zbog vize koja je izdata na osnovu medicinskog izuzeća bio u pritvoru nekoliko dana.

- Poslednja igra je odigrana, i mislim da bi trebalo da izmisle neku drugu dok još može da igra i da će i u njoj Novak biti najbolji na svetu. Igra koja se sada vodila ovih šest dana je stvarno bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu. On je bio sačekan na aerodromu i nije imao nikakva prava, oduzeli su mu sva prava koja mu pripadaju kao ljudskom stvoru - rekao je Novakov otac.

Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odriče vize kako bi ga deportovali. On to nije želeo, jer ničim nije doprineo tome da traže da se odrekne vize. Nisu mu dali ni da kontaktira sa prijateljima, timom i advokatima kako bi spremio odbranu. Čak su mu i telefon uzeli. Na sreću, vratili su mu ga posle nekoliko sati, tako da je stupio u kontakt s pravnim timom, koji je spremio fantastičnu odbranu, od koje nije bilo odbrane za te koji su želeli da ga pošalju nazad - rekao je Srđan i dodao:

- Mislim da je ovo velika pobeda njegova, njegove porodice i slobodarskog sveta. Mi svi imamo pravo da kažemo šta mislimo bez posledica, da poštujemo zakone svake zemlje, pravila, zemlju u koju ulazimo, a on je svojim delovanjem ispunio sve što su od njega tražili da bi mogao da dođe i da se bavi svojim poslom.

Takođe je dodao da je samo tenis njegov posao...

- Sudija koji je vodio slučaj je pokazao svojim delovanjem da ni u jednom trenutku Novak nije krivac, nisu mogli da nađu argument oni koji su sve zamesili da ga optuže. Bio je fantastičan, poštovao je činjenice kojih su se držali njegovi advokati i doneo je jedinu odluku koja je mogla da bude donesena, da se Novak oslobodi, da može da igra tenis.

Zahvalio se stariji Đoković i svima koji su prodržavali njegovog sina.

- Ogromna većina tenisera i teniserki mu je pružila podršku, čak i oni koji nisu bili blagonakloni, kao što je Kirjos, koji je rekao da je Novak amajlija sporta i da ovo više nije taj sport. Tu su i njegov drug iz mlađih dana Endi Marej, s kojim smo se družili mi kao porodica dugo dok su igrali juniorske turnire, i Izner, i Bred Gilbert, Džimi Konors... Mnogo bivših igrača iz sadašnjeg sveta.

Za kraj, dao je i "obećanje" u ime svog sina, da će posle svega Novak osvojiti 21. grend slem titulu. Na ovaj način bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- To je Novak, sunce svetsko, ne srpsko. Taj dečko, taj Novak je oličenje dobrote i svega ljudskog što jedno biće može da drži. Oni koji su imali nešto protiv njega su shvatili da ne mogu protiv ogromne većine naroda na čitavom svetu. Mi već danima dobijamo podršku iz Afrike, iz Dalekog i Bliskog istoka, Indije, Rusije, Južne Amerike...

- Svi oni su Novak. Svi gledaju oličenje svoje borbe za slobodu preko Novaka i onoga što on čini za sve nas i njih. Želim da ovo bude prekretnica i da se sledeći put okupimo u ovolikom broju onda kada za tri nedelje osvoji Australijan open i kada to bude 21. titula. On će se potruditi da na sportskom polju bude najveći. Živeli! Znajte da se mi nećemo predati nikada i da Novak i njegova porodica neće biti bačeni na kolena.

- Slavimo Novaka, slavimo pobedu! - zaključio je Srđan.

Podsetimo, početak Australijan opena zakazan je za 17. januar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike