Đokovića bi mogla da spasu ove stvari! Australijancima treba postaviti ova pitanja

06.01.2022

13:31

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser je u izolaciji u hotelu u Melburnu

Đokovića bi mogla da spasu ove stvari! Australijancima treba postaviti ova pitanja
Copyright Novak Đoković/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković se nalazi u karantinu, u jednom hotelu u Melburnu i ne sme da ga napušta, ali postoji velika verovatnoća da bude deportovan. Samim tim neće moći da brani trofej na Australijan openu.

Podsetimo, najbolji srpski i svetski teniser je zadržan u svojevrsnom pritvoru, zato što tamošnje vlasti tvrde da nije imao validnu vizu. Postojao je plan da Đoković može da igra na osnovu dokumenata koji potvrđuju da nije vakcinisan iz medicinskih razloga. Ali, granične vlasti to nisu dozvolile.

Povodom novonastale situacije oglasio se i bivši zamenik sekretera odelenja za imigracije, Abul Rizvi.

- Gospodinu Đokoviću je viza izdata na osnovu pretpostavke da su svi uslovi ispunjeni. A sada vlada kaže da ti uslovi nisu bili ispunjeni. Granični organi Australije mogu u "drugom prstenu" da spreče osobu da se ukrca na avion za Australiju, ako postoji problem sa vizom. Koliko shvatam, nije bilo akcije kojom bi se sprečilo da se gospodin Đoković ukrca - kazao je Rizvi, a zatim naveo tri pitanja koje bi on postavio da je advokat Đokovića.

- Prvo. Ako moj klijent nije ispunio sve zakonske uslove za vizu, zašto ste mu dali vizu?

- Drugo pitanje koje bih postavio je: "Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste otkazali tu vizu pre nego što je on ušao u avion za Australiju?

- Treće pitanje koje bih postavio je: "S obzirom na to da ste mom klijentu dali vizu, a nijedna od okolnosti pre odobrenja se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete tu vizu? - poentirao je Rizvi za kraj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike