Kako su samo asovi nahvalili Đokovića: Životinja je, čini se da ga ne možete slomiti!

27.12.2021

15:13

0

Autor: 24sedam

Tomas Berdih, Mark Filipusis i David Ferer govorili o najboljem igraču sveta

Kako su samo asovi nahvalili Đokovića: Životinja je, čini se da ga ne možete slomiti!
profimedia-0631557418 - Copyright Profimedia

Britanski Skaj Sport pozvao je Tomasa Berdiha, Marka Filipusisa i Davida Ferera da komentarišu aktuelna dešvanja u tenisu, a jedna od tema odnosila se na dominaciju Novaka Đokovića koji je uzeo tri od četiri grend slema.

Berdih je prvi uzeo mikrofon i istakao da je bilo momenata kada je mislio da je Novak nepobediv i nesalomiv!

- Sledeće godine će Novaku sigurno biti teže. Ne kažem da nema šanse da osvoji slem – ima prilično dobre šanse – ali mislim da će morati da izbegne težak meč koji će ga iscrpeti, jer turniri traju dve nedelje, treba pobediti u sedam mečeva i ostati zdrav. Bio je toliko jak da se činilo da ga ništa ne može slomiti, zbog čega je dominirao. Ali mislim da je sada malo krhkiji. Naredna sezona će biti zanimljiva. Mislim da ima šansu da osvoji barem jednu grend slem titulu - rekao je Berdih.

Šta čuveni teniser misli o novoj mladoj generaciji koja dolazi?


- Rodžer Federer, Rafael Nadal i Đoković su tu jako, jako dugo i to pokazuje kakva je to značajna teniska era. Sada bismo mogli da očekujemo još nepredvidljivije rezultate. Stvarno mi se sviđa način na koji igra Stefanos Cicipas jer igra veoma agresivno i kreativno na terenu. Ipak, druga polovina njegove sezone je bila malo lošija - konstatovao je Berdih.

Potom je reč preuzeo Mark Filipusis.

- Taj čovek je životinja u pet setova! Morate da odigrate paklen meč. Na US Openu je Novak bio previše nervozan. Prelepa stvar oko toga je da je pokazao kakav je čovek. Dobio je mnogo navijača na svoju stranu. Kada je počeo da plače pokazao je koliko mu sve znači i da nije hladan kako nekada deluje na terenu. U nekom momentu će uspeti da prevaziđe sve brojke u svim delovima tenisa - ističe Filipusis.

Na kraju, ali ne najmanje važno - David Ferer.

- Biće tesno sledeće sezone. On je jedan od najboljih na planeti. Problem je što Rodžer Federer neće igrati u Australiji, a pod znakom pitanja je za Vimbldon. Novak igra dobro, zdrav je, ali i Nadal ima šanse da osvoji Australijan Open, to je sigurno - rekao je Ferer.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike