Tanjević za 24sedam: Momci, trebalo je da ginete za Srbiju

06.07.2021

15:59 >> 16:42

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak ističe da ga nije iznenadila pobeda Italije u Beogradu

Tanjević za 24sedam: Momci, trebalo je da ginete za Srbiju
Copyright MN Press

Nema boljeg sagovornika na temu meča između Srbije i Italije od Boška Tanjević, košarkaškog stručnjaka koji izuzetno dobro poznaje obe selekcije, jer već duži niz godina živi na Apeninskom poluostrvu.

On je, u razgovoru za 24sedam, istakao da nije iznenađen pobedom “azura”, jer su tokom celog turnira u Beogradu igrali dobro i hrabro.

Pročitajte još

Za razliku od reprezentacije Srbije, koja je tokom čitavih kvalifikacija igrala toplo-hladno.

– Za mene plasman Italije na Olimpijske igre nije iznenađenje, jer je zasluženo pobedila Srbiju. Čini mi se da su kod njih postojale veća energija i želja nego što je to bio slučaj kod srpskih igrača. Nisam video kod njih bacanje za loptu, da se bore, a samo tako može da se pobedi. Pritom, Italijani su odlično taktički odigrali meč, nisu dozvolili Marjanoviću da se razigra, ali ni ostalim igračima. Svakog trenutka su znali šta hoće, za razliku od srpskih igrača. Postoji jedna poslovica koja kaže: “Ako nisi spreman da izgubiš, onda bolje nemoj da izađeš na teren.” To se upravo desilo košarkašima Srbije – poručio je Tanjević za 24sedam.

MN Press

Iskusni stručnjak ističe da odgovornost nije na treneru Kokoškovu, već na igračima.

Pročitajte još

– Apsolutno, ne vidim neke greške selektora Kokoškova, ne može on da igra i da im daje energiju na parketu. Ne vidim šta je on mogao da uradi više. Pored toga, imao je dosta problema sa povredama, otkazivanjem, i nije mu bilo lako. Smatram da je on odličan trener, što je pokazao kad je bio selektor Slovenije i Gruzije. Pritom, ima iskustva i u NBA.

Tanjević ističe da su mediji pratili svoje košarkaše i da su jedna od glavnih vesti u Italiji.

– Veoma pažljivo je sve ispraćeno i svi se raduju uspehu košarkaša. Oni nisu bili na Olimpijadi od 2004. godine, punih 17 godina nisu učestvovali na najvećoj sportskoj smotri. Svi su zadovoljni, pored fudbala su glavna vest. Ovaj tim je zaslužio tako nešto, jer su velikom željom pokazali kako se treba boriti za svoju zemlju – zaključio je Tanjević za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike