Tako se bori za Srbiju! Dupli program Đokovića, suze Krajinovića i pobeda protiv Kanade

02.02.2021

05:14 >> 08:50

0

Autor: D. B.

Uspešan početak nadmetanja na ATP kupu

Tako se bori za Srbiju! Dupli program Đokovića, suze Krajinovića i pobeda protiv Kanade
Copyright Profimedia

Tenis se vratio i to na velika vrata!

Reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kanade u meču prvog kola grupne faze ATP kupa u Melburnu sa 2:1.

Rođeni Podgoričanin Miloš Raonić upisao je trijumf u uvodnom meču protiv Dušana Lajovića (6:3, 6:4), da bi potom Novak Đoković savladao Denisa Šapovalova – 7:5, 7:5. U odlučujućem meču Đoković je zajedno sa Filipom Krajinović bio bolji od para Raonić-Šapovalov – 7:5, 7:6 (7:4).

Lajović nije imao previše šansi protiv Raonića i njegovih snažnih servisa (a imao je 11 as servisa na ovom meču). Drugi reket Srbije nije imao tokom čitavog meča nijednu brejk loptu, a bilo je problema i da sačuva svoj servis. Posebno je velika borba viđena u šestom gemu. Raonić je do ključnog brejka u prvom setu stigao u osmom gemu.

Pozdrav Raonića i Lajovića posle prvog meča Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

I u drugom meču jedan brejk je bio dovoljan. Ovaj put on je stigao u sedmom gemu.

– Igrao sam dobro. Pritiskao sam ga, iako sam propustio par šansi za brejk. Čuvao sam servis, a to je uvek važno i potrebno. Prvi put sam igrao za Kanadu na ovom turniru i velika je ovo čast – rekao je Raomić posle meča.

U duelu najbolje plasiranih igrača Srbije i Kanade Novak se nije suočio sa brejkom lotom, iako je Šapovalov igrao jako dobro. Odlično je servirao 12. igrač sveta, posebno tokom prvog seta, ma malo toga je loše radio. Ali, protiv sebe je imao najboljeg na svetu.

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

– Hvala svima na podršci, hvala što se došli. Pre svega srpskoj publici, a onda i ostatku sveta. Ne viđamo ovih dana publiku na stadiona i ovo je svakako blagoslov i zaista sam zahvalan što vas vidim danas na tribinama – pričao je Đoković posle prvog meča na turniru.

Čim je završio meč, selektor Viktor Troicki je pitao Đokovića, da li hoće da igra dubl, za koji su prvobitno bili prijavljeni Ćaćić i Krajinović.

– Naravno, spreman sam – jasno i glasno je poručio svetski broj jedan.

Dogovor Đokovića i Troickog Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Od ključnog brejka u prvom setu srpski dubl je došao na servis Šapovalova. Baš kao i u singlu protiv Đokovića bilo je jasno da je ranjiv kada mu “štuca” servis. Usledila su četiri perfektna servisa Krajinovića i osvojen je prvi set.

Nažalost, kako je prilazio klupi Krajinović je uzviknuo da je povređen. Imao je problem sa leđima zbog kojih je morao da uzme medicinski tajm-aut. Intervenisao je oficijelni doktor, Krajinoviću je izmasirao bolno mesto, a dobio je i lek protiv bolova. Sve je izgledalo prilično bolno.

I pored problema sa leđima Krajinović je nastavio da igra odlično i u drugom setu. Imali su Novak i Filip veliku priliku da oduzmu servis Šapovalovu u šestom gemu drugog seta, kada sustigli do tri brejk lopte, a Kanađani su delovali kao dva igrača bez samopouzdanja. Ipak, Šapovalov i Raonić su se nekako izvukli iz jako teške situacije.

Meč je otišao u taj-brejk u drugom setu pošto je Filip još jednom odlično odservirao. Odmah na startu napravljen je mini-brejk na servis Raonića. Usledila su dva osvojena poena na servis Novaka Đokovića i prednost od 3:0. Šapovalov je sačuvao svoja dva servisa, uz sjajan akrobatski poen Raonića. Posle duple greške Krajinovića bilo je 3:3.

Pročitajte još

Sjajan ritern Krajnivuća na 220 km/č snažni servis Raonića vratio je Srbiju u prednost – 5:4. A onda je na servis došao Novak. Dileme nije bilo Srbija je stigla do pobede.

Filip me je nosio. Igrao je najbolje u najvažnijim trenucima. Odigrao je ritern dana na 4:4. Nismo igrali toliko mečeva u dublu, mi smo singl igrači – hvalio je saigrača i prijatelja Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike