Surovo je šta rade Novaku, prolazi me jeza niz kičmu: Britanska teniserka brani Đokovića kao niko dosad!

25.08.2021

11:44 >> 12:45

0

On se izdvaja od svih, neverovatna je ličnost

Surovo je šta rade Novaku, prolazi me jeza niz kičmu: Britanska teniserka brani Đokovića kao niko dosad!
Copyright Novak Đoković, MN Press

Traju napadi na Novaka Đokovića, neosnovani, a često i zlobni, uprkos dobrim stvarima koje radi, ali počela su da se čuju i druga mišljenja.

Jedno od njih dolazi od bivše teniserke, sada stručne komentatorke za Eurosport, BBC, Sky sport, Amazon, Anabele Kroft. 

Ona je kazala da je ponekad boli kada vidi kakav je odnos publike i javnosti prema igraču koji je na dobrom putu da postane neprikosnoveno najbolji igrač svih vremena. 

– Ponekad je to bolno gledati. Sećam se US opena 2015, kada je Novak igrao protiv Rodžera Federera i delovalo je da je ceo stadion protiv njega. Usledila bi tišina kada pogodi viner, a navijanje kad bi promašio. Hrabrost koju je pokazao da pobedi u tom meču je bila izuzetna. Bila sam pored terena i nisam mogla da verujem da 20.000 ljudi traži njegovu krv i nada se da će izgubiti. Bilo je surovo na mnogo načina – rekla je Kroftova za Tennis365. 

Ona je tu situaciju uporedila sa borbama gladijatora u starom Rimu. 

– Kao da gledate gladijatora koga gomila želi da rastrgne. Prolazi me jeza niz kičmu i sad kad se setim tog trenutka. A Novak nije nimalo ustupio. Toliko je dobro bio emotivno pripremljen da izađe sa tim na kraj, jako impresivno.

Novak Đoković, MN Press

 

Anabela se nada da će se to promeniti. 

– Nadam se da će na kraju dobiti pohvale i ljubav kakve zaslužuje posle svega što je uradio u tenisu. Odrasla sam u eri Džona Mekinroa, koji je bio jako nepopularan osamdesetih. Crnili su ga da je najgori lik u sportu. U svim naslovima su govorili o njegovom lošem ponašanju, a neko mi je tada rekao da će naučiti da ga cene. Mislim da će se isto desiti sa Đokovićem. 

Kroftova je rekla da je fascinirana ličnostima kao što su Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, koje je imala prilike da intervjuiše tokom karijere. Ipak, jedno ime se izdvaja. 

– Sva trojica su neverovatne ličnosti, ali kada intervjuišem Đokovića, on mi je jako zanimljiv. Jako je intelektualan, njegovo znanje engleskog je impresivno i prosto žudi za informacijama. On ulaže dodatni napor da pronađe informacije o svom srcu, svojim plućima, ishrani, obrascima spavanja… On je ultimativni profesionalni sportista. Ne mogu dovoljno stvari da kažem o njemu i tužna sam što ne dobija podršku kakvu zaslužuje. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike