Stojković: Mitrović i Jović zajedno? Lepo to zvuči i izgleda

19.03.2021

11:52 >> 12:28

0

Autor: D. B.

Selektor Srbije govorio o taktici i formaciji njegovih orlova

Stojković: Mitrović i Jović zajedno? Lepo to zvuči i izgleda
Copyright MN Press

Kako će izgledati Srbija pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija? Odgovor na pitanje koje zanima svakog iskrenog navijača i ljubitelja fudbala stiže od selektora.

Za njega nema dileme da nije stvar u tome da li će “orlovi” igrati sa tri ili četiri igrača u poslednjoj liniji, već kako igrači koriste sistem.

– U glavi imam nešto što želim, ali to ne mogu da govorim. Sistem je važan, ali na kraju i nije važan. Bitni su principi i da li ih igrači koriste pametno ili ne. Ako neko kaže da smo najgore igrali mečeve sa tri igrača u poslednoj liniji, ja ću da kažem da smo tako pobedili Norvešku ili Rusiju sa 5:0. Tako da zašto bi odbrana bila tu najgora. Opredeliću se za formaciju koja će nam doneti dobru igri i razultat. Nema garancija da ćemo pobediti igrali sa tri ili četiri beka. Moja želja je da budemo organizovani, a ne da svako radi šta hoće. Uspećemo u tome.

Tokom onlajn susreta sa medijima bilo je priče i o tome ko će biti kapiten i da li će Dušan Tadić izvoditi eventualne penale kada se zna da ih u Ajaksu ne promašuje.

– Pa onda da ne menjamo. Ako bude u timu Tadić – da. Rekao sam da je tim najvažniji i da mora da nas krasi jedinstvo. Svi su oni kapiteni. I oni koji igraju i oni koji su pored mene na klupi. Jedan tim neće igrati tri utakmice i to je jasno. Znam ko će biti kapiten, ali da sačekamo da i igrači dođu. Obavestiću ih sve i ko će biti kapiten i ko zamenik kapitena i ko je zamenik zamenika. Sve u ponedeljak. Najbitniji je timski duh.

Poseban deo izlaganja Stojkovića odnosio se na ideju da li Srbija može da igra sa tandemom Aleksandar Mitrović – Luka Jović u samom špicu.

– Mitrovića cenim i ono što je do danas uradio za nacionalni tim je impresivno. Nemam sumnju, a ni on, da će prskočiti brojku od 38 datih golova. Mora da povrati samopouzdanje. Ako ćemo pošteno, u poslednja dva ili tri meseca, možemo tačno da izračunamo koliko je igrao. I pored te, vrlo male minutaže, sam ga stavio na spisak. Mnogo ljudi me je pitalo zašto ga zovem. I to je sa pravom postavljeno pitanje. To je moje opredeljenje, verujem u njegovu igračku moć. On je u nokdaunu, pogotovo posle onog promašenog penala protiv Škotske. To treba da se poštuje. Biće on onaj stari. Tandem Jović-Mitrović? Lepo to izgleda i dobro zvuči. Ako to navijače zadovoljava ja ću im izaći u susret ako to ima smisla.

Pročitajte još

A što se tiče sve boljih igara Dušana Vlahovića Stojković priznaje da je zadovoljan, ali je i mladom napadaču Fjorentine poslao jasnu poruku.

Vlahoviću se smeši prelepa karijera. On je vrlo mlad. Ne treba da čita novine i gleda instagram, već da radi i ostane čvrsto na zemlji. Golovi su samo kruna njegovog mukotrpnog rada i to se nagrađuje. Mnogo mi je drago da se razvija u pravu “devetku” koja će značiti puno i za nas i za evropski fudbal . A nije loše i svu trojicu da stavimo “gore”. Javnost bi bila oduševljena. Videćemo i tu opciju – pola kroz šalu, a pola kroz zbilju je rekao Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike