Ko će se u ponedeljak pojaviti u Pazovi: Piksi ima jasna očekivanja

19.03.2021

11:28

0

Autor: D. B.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije veruje da će imati sve igrače na raspolaganju

Ko će se u ponedeljak pojaviti u Pazovi: Piksi ima jasna očekivanja
Copyright MN Press

Mnogo je pitanja na koje je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ima potrebu da odgovori. Uoči skorog početka priprema za novi ciklus kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, novi šef “orlova” je prvi put “stao” pred medije. Uslovno stao, pošto je održana onlajn pres konferencija na kojoj su novinari imali priliku da postave Stojkoviću pitanja.

Ono što svakako u ovom momentu sve zanima je da li će Srbija biti kompletna na prvom okupljanju posebno ako se zna da su timovi iz Francuske zabranili svojim igračima da idu u reprezentacije koje su izvan Evropske unije.

– Informacije koje imamo, a u kontaktu smo svaki igračem i klubom za sada mi daju za pravo da očekujem da neće biti problema. Ali postoji i naznake da će ih biti. Očekujem da će se svi igrači koji su na spisku odazvati na početak našeg trening kampa – objasnio je Stojković.

Dok je govorio o kvalitetima prvih rivala, Republike Irske, Portugalije i Azerbejdžana, Piksi je još jednom podvukao da želi da misli isključivo o svom timu.

– Kao ozbiljan tim i stručni štab uspeli smo da analiziramo protivnike. Akcenat je bio na Republici Irskoj, to je prvi meč i prvi izazov. Podrazumeva se da budemo bolji od izdavanja u bližoj prošlosti. Očekujem da tokom ovog kratkog perioda za priprema svaki minut iskoristimo da igračima pokažem šta i kako treba. I dalje mislim da smo medicinski fenomen što nismo pobedili Škotsku. Ali, to je bilo rečeno metaforički. Ne treba nikoga voditi na ispitivanja, ali igra koja je pokazana je bila tada i više ne sme da se ponovi. Bilo je loše sve od taktike do trčanja… – objasnio je Stojković uz objašnjenje da je raspored takav kakav jeste i da ne može da se na njega utiče.

– Ne zanima me ime protivnika, već moj tim – jasno poručuje Stojković.

O tome koliko bi bodova voleo da osvoji iz prva tri duela Stojković je precizan.

– Ja sam ukalkulisao devet. Hoću devet bodova. Šta ćemo osvojiti od toga ne znam. Da znam, igrao bih kladionicu i bio bih bogat čovek. Hoćemo pobedu, da učinimo sve da dobijemo utakmicu. Kalkulacijama se ne bavim. Ko garantuje da ćeš da dobiješ Azerbejdžan, a zapamtite šta vam kažem Luksmeburg će biti najteža utakmica u grupi. Zapamtite to.

Pročitajte još

Što se tiče debija Stojković je precizan.

– Tremu nemam. Ako bih je u ovim godinama imao ne bih trebao da se bavim ovim poslom. Osećam čast što ću da reprezentujem svoju zemlju. Svi će morati da se ponašaju profesionalno i sa stilom – otvoreno tvrdi Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike