Ako ih ovo ne motiviše, šta će: Ovo je poruka "delija" fudbalerima Crvene zvezde

18.02.2021

15:21 >> 15:27

0

Autor: N. St.

Sećaju se najvatrenije pristalice crveno-belih prethodnih duela sa Milanom

Ako ih ovo ne motiviše, šta će: Ovo je poruka "delija" fudbalerima Crvene zvezde
Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Sitno se u Beogradu broji do početka velikog fudbalskog spektakla – duela između Crvene zvezde i Milana u 1/16 finala Lige Evrope.

Za nešto manje od tri sata tim Dejana Stankovića izlazi na crtu moćnim “roso-nerima” u meču u kome će biti lišeni velike pomoći, onog čuvenog huka sa tribina. Ali, i pored činjenice da navijača večeras neće biti na stadionu “Rajko Mitić” poruka najvatrenijih pristalica beogradskog tima biće više nego vidna.

Tamo, gde bi u nekim drugim vremenima bio, kako to vole navijači crveno-belih da kažu, epicentar ludila, na severnoj tribini tokom utakmice stajaće dva velika transparenta. Jedan koji će sve podsetiti na prethodna dva duela večerašnjih rivala, a drugi koji će biti motivaciona poruka za one koji istrče na teren.

“Nečasne radnje i magla pre toga” jasna je aluzija na mečeve igrane 1988. i 2006. U prvom baš ta magla je spasila Milaneze u Beogradu. A one druge utakmice svi se sećaju ubog toga što je UEFA tada progledala kroz prste Milanu i dozvoli mu da se nadmeće u kvalifikacijama za Ligu šampiona iako je utvrđeno, tokom čuvene afere “Kalčopoli”, da je klub io umešan u nameštanje utakmica.

Pročitajte još

“Treća sreća, s verom u Boga” je deo koji jasno govori da “delije” veruju da je došao momenat i da crveno-beli prvi put sruše čuveni italijanski tim.

Da li će to da se dogodi? Saznaćemo za koji sat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike