Kakva šteta: Viktor je izneverio tradiciju

09.02.2021

09:47 >> 10:01

0

Autor: D. B.

Troicki odigrao još jedan maratonski meč u karijeri

Kakva šteta: Viktor je izneverio tradiciju
Copyright Profimedia

Uoči meča protiv Amerikanca Majkla Moa, Viktor Troicki je imao jedan gotovo neverovatan statistički podatak koji mu je išao na ruku. Naime, u 12 od poslednjih 13 mečeva prvog kola koje na gren slem-ovima igrao protiv rivala koji su mlađi od njega – on je pobeđivao.

Rival u prvom kolu Australijan opena bio mu je Amerikanac Majkl Mo i momak od 23 godine, trenutno 177. igrač na ATP listi i Viktor je izgubio. Teniser poreklom iz Nigerije je posle maratona dugog četiri sata i 11 minuta pobedio sa 3:2 u setovima (7:6 (3), 6:7 (3), 3:6, 7:6 (3), 7:5).

Ono što će selektora teniske reprezentacije Srbije sigurno dugo boleti je činjenica da je u četvrtom setu imao servis za meč, ali je pretrpeo brejk.

Pročitajte još

Boleće ga i činjenica da je u petom vodio sa 4:0, ali mu to nije bilo dovoljno da obezbedi plasman u drugo kolo i da osigura duel protiv Rafaela Nadala. Amerikanac je do ključnog brejka došao u 11. gemu posle tri uzastopne greške Troickog iz bekhenda, a onda i duple servis greške.

Ostaće Viktoru da žali i što je do ovog poraza došlo najverovatnije zbog slabije fizičke pripreme izazvane dvonedeljnim karantinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike