Starter Smailagić potpisao sebi otkaz?

21.03.2021

06:23

0

Autor: D. B.

Mladi košarkaš iz Srbije dobio priliku da bude u prvih pet Golden Stejta, a novinari u SAD smatraju da je završio sa NBA

Starter Smailagić potpisao sebi otkaz?
Copyright Profimedia

Činjenica da je Kevin Luni morao da propusti meč Golden Stejta zbog toga što je utvrđeno da je imao kontakt sa osobom zaraženom koronavirusom, kao i to da su Džejms Vajsmen i Erik Paskal povređeni, naterala je trenera ove ekipe Stiva Kera da u startu petorku uvrsti Alena Smailagića.

I mladi igrač iz Srbije je morao da igra centra. I to protiv igrača koji i pravim centrima pravi probleme – Jonasa Valančijunasa iz Memfisa.

Sa svojih 2.08 metara i 98 kilograma on nije mogao da parira čoveku visokom 2.13 metara i 120 kilograma. Za osam minuta na terenu napravio pet ličnih grešaka.

– Smajli je radio naporno i konačno je dobio priliku da igra. Borio se protiv Valančijunasa, a to je teško – rekao je posle meča trener Golden Stejta Stiv Ker.

To što je meč završio tri poena, bez skoka, asistencije, ukradene lopte ili blokade nateralo je novinare iz SAD da konstatuju.

– Ovo je dokaz da za Smailagića nema mesta u Golden Stejtu. On mora da uradi nešto, bilo šta, da bi spasio svoju NBA karijeru – pišu u S”an Francisku Kronikalu”.

Smailagić ima još dve godine u ugovoru koji je potpisao na četiri godine. Međutim, te dve godine nisu garantovane. Njegovih 1.8 miliona dolara za sledeću sezonu, po mišljenju novinara iz ovog medija, nisu dovoljno mala plata da bi uz ovakve partije klauzula o ugovoru za sezonu 2021-2022 bila aktivirana.

Smailagić je ovu sezonu počeo intervencijom na kolenu. U Razvojnoj ligi je imao prosek od 7.5 poena i 4.3 skoka. Ono što ne govori dobro za Smailagića je da je za godinu i po dana u NBA ligi sve ukupno odigrao 152 minuta, od čega 13 minuta, za Golden Stejt.

– Ovo je bila prilika za Smailagića da ostavi dobar utisak, ali njegova igra ne pokazuje da će biti u timu još dugo. Golden Stejt bi njegovo mesto mogao da dođe igrač koji će doprineti – navodi se u tekstu o meču koji objavljuje “Markjuri njuz”.

Pročitajte još

A što se samog meča tiče, Memfis je slavio rezultatom 111:103 (28:24, 21:27, 33:28, 29:24). Pul koji je ponovo bio starter umesto povređenog Stefa Karija, je bio najefiksini sa 26 poena, pomoć je imao u Viginsu koji je uz 20 poena imao devet skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike