Bogdanović pobedio šampione, Los Anđeles strepi zbog Lebrona

20.03.2021

21:57

0

Autor: D. B.

Atlanta - LA Lejkers 99:94

Bogdanović pobedio šampione, Los Anđeles strepi zbog Lebrona
Copyright Profimedia

Ponekada pobeda i poraz ne mogu da se mere jedino krajnjim rezultatom. Da je tako onda bi samo konstatovali da je Atlanta Bogdana Bogdanovića pobedila šampione NBA lige Los Anđeles Lejkerse i to na njihovom terenu – 99:94 (28:25, 24:28, 22:12, 25:29).

I to je činjenica. Ali, nije pogrešno reći i da su Lejkersi večeras doživeli nešto mnogo gore od samog poraza. Povredio se Lebron Džejms.

Kralj je doživeo povredu zbog koje je morao da napusti parket. Razlog je sudar sa Solomonom Hilom tokom koga je izvrnuo skočni zglob. Posle duela Džejms je ostao da leži na parketu. Potom se pridigao, pogodio trojku i onda je otišao u svlačionicu. Više se nije vraćao u igru.

A ako znamo da za Lejerse već duže vreme zbog povrede ne igra druga najveća zvezda tima Entoni Dejvis, da je Mark Gasol izvan tima zbog kovid protokola, onda postaje jasno da, ukoliko Džejms bude morao na dužu pauzu, da se šampioni nalaze u nebranom grožđu.

Atlanta je maksimalno iskoristila ovu činjenicu. Stigla je do osme pobede u nizu, osme od kada je kormilo preuzeo Nejt Mekmilan. Imali su “houksi” probleme posebno sa Herelom koji je odigrao impresivnu četvrtu četvrtinu tokom koje je bukvalno sam uspevao da održava neizvesnost, ali nije bilo previše dileme da će tim iz Džordžije slaviti.

I na ovom meču Bogdanu Bogdanović bilo je potrebno malo vremena da “zagreje mašinu”. Tražio je pravi šuterski ritam, a dok ga nije pronašao delio je asistencije. Na kraju meč je završio sa deset poena uz šut iz igre 10-4, tri asistencije, ukradenom loptom, blokadom…

Činjenica je i da Atlanta nije imala preveliku pomoć najboljeg strelca Treja Janga, koji je očajno šutersko veče (14 poena, 7-0 za tri) ipak nadoknadio asistencijama (11). Ali, imala je razigranog Džona Kolinsa (27 poena, 16 skokova), imala je i ubojitog Danila Galinarija (18 poena, 6-4 šut za tri).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike