Staro lice na treningu Partizana: Dončić ga spremao za povratak

29.11.2020

11:11 >> 12:38

0

Autor: M. R.

Aleksej Nikolić se vratio u crno-beli tabor

Staro lice na treningu Partizana: Dončić ga spremao za povratak
Copyright MN Press

Staro lice je ponovo na treningu Partizana. Aleksej Nikolić se posle pozajmice u Trevizu vratio u Humsku, u klub sa kojim je vezan ugovorom do kraja sezone 2021-2022. Slovenački košarkaš je imao operaciju, pa je protekli period proveo u oporavku…

– Odlično se osećam, vratio sam se u prelep klub, za mene je ovo nešto posebno. Lepo je videti stara lica sa kojima sam sarađivao, kao i trenere… A i ovi momci sa kojima se upoznajem i trener, lepo je. Dobra, radna atmosfera – sumirao je za TV Partizan prve utiske Nikolić.

Iskustvo koje nosi iz Treviza, za njega je veoma uspešno (prosečno 10,6 poena, 4,8 asistencija).

Imao sam dobru sezonu, ono što sam tražio, to sam i dobio – ti neki minuti koji su mi bili potrebni na terenu. Mislim da sam ih dobro iskoristio. Ima tu još prostora za napredak, o tome i razmišljam. Bilo je važno da steknem samopouzdanje na tim utakmicama, to mi je uspevalo. Nadam se da ću to da nastavim i ovde.

Objasnio je i zašto je došlo do intervencije.

Morao sam da operišem kuk, jer je došlo do problema sa kojima više nisam mogao normalno da funkcionišem na terenu. Nekako smo to držali pod kontrolom prošle sezone, ali kako je odmicalo vreme bilo je sve gore i gore. Tako da je zahvat bio neophodan. Rehabilitacija je bila odlična, bez većih problema… Ima tu još nekoliko stvari da se odradi da bih bio 100 odsto spreman. Imao sam razgovore sa kondicionim trenerom Vladanom Radonjićem, sa Sašom Filipovskim isto i ostalima, pravili smo plan kako ćemo da radimo ovih dana i polako ću se uvoditi na teren. Što pre da se uigram…

Pročitajte još – Filipovski o svemu po malo: Vegan sam, meditiram godinama, izučavam psihologiju…

Prokomentarisao je i kako on vidi Sašu Filipovskog, trenera koji je početkom ovog meseca preuzeo Partizan.

– Radna je atmosfera – on je poznat po tome. Lično se ne znamo baš, ali iz košarkaških priča znam kako razmišlja i kakav ima način rada. Mislim da ovaj tim jeste za njega. Čini se da su se navikli na njega, oseti se neka promena u igri. Mislim da ide kao boljim rezultatima. Samo treba da se radi, da se sprema što bolje. Ono što je pod našom kontrolom treba da odradimo, pa će ostalo doći.

Dok je trenirao u Sloveniji, imao je priliku da deli teren sa Lukom Dončićem.

Luka je bio kod kuće, pa mu je trebalo da se priključi nekome, jer ne voli sam da radi. Bilo je mnogo zabavno i lepo da radim sa njim. On je i među top pet sada u NBA ligi, dobro je videti kako radi neke stvari, kako razmišlja, a pre svega bilo je mnogo takmičarskih treninga. Taj takmičarski duh je kod njega uvek na maksimumu. To je zanimljivo. Baš je bilo lepo, a mislim da se sad već vratio u Ameriku jer treba da se priključi timu. Spreman je da opet pokaže šta može – završio je Nikolić.

Pročitajte još – U Partizanu nije pokazao ništa, a opet je pronašao novi klub

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike