Stanojević otkrio zašto Sejduba Suma zaslužuje njegovo poštovanje (VIDEO)

06.03.2021

14:47 >> 14:52

0

Trener Partizana pred meč sa Radom pričao o statusu mladih igrača i afričkom fudbaleru koji je ušao u istoriju kluba

Stanojević otkrio zašto Sejduba Suma zaslužuje njegovo poštovanje (VIDEO)
Copyright MN Press

Od prve utakmice protiv Rada jesenas po povratku u Humsku, do sutrašnjeg duela sa istim rivalom, Partizan se pod komandom Aleksandra Stanojevića značajno rezultatski popravio, uprkos činjenici da se zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu povećao sa šest na devet bodova. Crno-beli deluju sigurnije, lakše pronalaze put do gola kroz protivničke bunkere, ali i superligaš sa Banjice napreduje od kako se na klupu vratio Milan Milanović.

– Biće to drugačija utakmica u odnosu na onu od jesenas. Oni su dobili kvalitet dolaskom iskusnog trenera Milanovića, tako da će naš sledeći duel biti neizvesniji. Bez obzira na to što su izgubili mečeve na domaćem terenu, a pobeđuju u gostima, ja bih više voleo kada bismo mi bili domaćini. Nema tu pravila, oni uvek dobro igraju na Banjici. Njima će meč biti važan u borbi za opstanak, nama u borbi za titulu, biće teško sigurno – rekao je Stanojević.

Trener crno-belih se osvrnuo i na pitanja koja se tiču mladih fudbalera, kao i saradnje sa klupskim skautima.

– U redovnom sam kontaktu sa Dejanom Rusmirom, kao i sa ljudima koji vode omladinsku školu Vanjom Radinovićem i Goranom Arnautom. Konsultujemo se oko svega, pričamo o mladim igračima, tako da sam veoma zadovoljan našim profesionalnim odnosom. Što se tiče Nikole Čolića i Denisa Stojkovića, koji su odbili preporuku da odu na pozajmice, moram odmah reći da su oni pogrešili i tu dileme nemam. Naravno, organizujemo prijateljske provere tokom nedelje baš zbog njih dvojice, kao i zbog drugih mladih igrača, a cilj je da vidimo da li možemo na njih računati u situacijama kada nam se ukaže takva potreba.  Sve je na njiima. Ako se pokažu, računam na njih.

Za razliku od Čolića i Stojkovića, Stanojević drugačije planove ima za Lazara Pavlovića.

– Lazaru Pavloviću neće biti predložena pozajmica ovog leta iz prostog razloga jer je on blizu startne postave. Uvek kažem da od mladih igrača, pa i od Lazara, zavisi kakav će status imati. Lazar je pojačao rad u svim segmentima, u fizičkom posebno, tako da od njega najviše zavisi da li će sutra započeti utakmicu ili ga neće biti u protokolu. Zadovoljan sam s njim, nema govora o pozajmici.

Stanojević se osvrnuo i na činjenicu da je Marko Petković iz ekipe TSC pozvan od selektora Stojkovića za tri utakmice nacionalnog tima krajem ovog meseca, a da iz tabora crno-belih nije uzeo  nijednog igrača.

– Ono što mi je bila prva misao kada sam video spisak je da ima više ofanzivnih igrača na njemu, što verovatno govori o opredeljenju selektora kada je reč o izboru taktike. Nemam problem, kao i svi ostali u Partizanu što nema naših igrača. Na nama svima je da se dokazujemo i da selektoru pošaljemo pozitivnu energiju, da oseti našu podršku, jer svima nam je u interesu da nacionalni tim postiže dobre rezultate. Nije bitno ko je i odakle je, važno je da pozitivno razmišljamo kada je u pitanju reprezentacija i da im poželimo mnogo sreće.

Pročitajte još

Jedna grupa fudbalera Partizana juče je od strane uprave kluba nagrađena posebnim dresovima kao uspomenu na 100 nastupa za crno-bele. Dan uoči meča sa Radom posebna ceremonija istim povodom biće organizovana za Sejdubu Sumu, trećeg stranca u istoriji kluba koji je prešao granicu od 100 mečeva.

– Tako je, želja nam je da mu ukažemo čast i da pokažemo respekt za sve što je uradio za Partizan. Ja sam bio u grupi koja je izašla iz omladinske škole i koja je dobila priznanje na istoj ceremoniji, ali to se nekako od nas koji smo ovde statsali i očekuje. Međutim, kada to učini stranac, mislim da to zaslužuje posebno poštovanje sa naše strane – rekao je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike