Federer o Đokoviću: Ovakve reči nismo očekivali od Švajcarca

06.03.2021

13:26

0

Autor: D. B.

Veteran se vraća tenisu na turniru u Kataru

Federer o Đokoviću: Ovakve reči nismo očekivali od Švajcarca
Copyright Profimedia

Vreme je da se Rodžer Federer vrati tenisu. Čovek koji je tokom duge karijere osvojio 20 gren slem titule i koji će sigurno ostati upisan u istoriji belog sporta kao jedan od najboljih svih vremena, govorio je pred novinarima u Dohi i o Novaku Đokoviću.

Novak i Rodžer su do sada odigrali okruglo 50 mečeva, od čega je pet bilo u finalima gren slemova. Novak ima 27 pobeda, a poslednji put snagu su odmerili u polufinalu Australijan opena prošle godine.

– Volim da kada igramo jedan protiv drugog. Zaista mislim da izvlačimo najbolje jedan iz drugog. Drugačiji su nam stilovi igre i to praktično znači da sve zavisi od toga ko ima bolji dan. Uvek kada igraš protiv najboljih na svetu znaš da moraš da daš sve od sebe i da moraš da odigraš najbolji meč. U suprotnom nećeš imati šta da tražiš. To se posebno odnosi na mečeve sa Novakom. Kada on uđe u ritam on neće loše da udari lopticu – objasnio je Federer.

Pročitajte još

Rodžer je nastavio sa komplimentima na Novakov račun.

– On ume da se brani jako dobro, ali ume i da bude agresivan. Njegova igra je baš balansirana. Zbog toga je jedan od najboljih u istoriji. Veliko je zadovoljstvo igrati protiv njega, a on je jedan od onih tenisera koji su učinili da budem bolji igrač. Sjajna je stvar što ga imamo u tenisu – objasnio je Federer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike