Šta se sve dešavalo sa Maradonom tokom dana od koga je Argentina strepela

04.11.2020

12:42

0

Autor: D. B.

Poznati su svi detalji koji su prethodili hitnoj hirurškoj intervenciji

Šta se sve dešavalo sa Maradonom tokom dana od koga je Argentina strepela
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Iza svakog pravog ljubitelja fudbala je neprospavana noć. Noć u kojoj je svako ko je ikada gledao to magično jurenje za „bubamarom“ osluškivao vesti iz Argentine.

Drama koja je trajala tokom čitavog dana deluje da se trenutno završila „hepi endom“. Dijego Armando Maradona, ta fudbalska gromada, uspešno je pregrmela, operaciju hematoma na mozgu.

Doktori iznose optimistične prognoze. Objašnjavaju je zahvat bio rutinski, koliko god da nama, običnim smrtnicima, kad čujemo da neko kaže operacija na mozgu sve zvuči izuzetno komplikovano.

Na svu sreću opercija je bila uspešna i sada čekamo period oporavka. Hematom je eliminisan na zadvoljavaljući način i na način na koji smo i očekivali – rekao medijim je neurohirigr Leopoldo Luke koji je i obavio samu operaciju.

Tanjug/AP Photo/Maria Paula Avila

Ali, dok lekar nije izašao isped klinike „Olivos“ u Buenos Ajresu, nemir je tinjao u srcima svakog Argentinca.

Pročitajte još: Ispraćaj na operaciju: Maradona je za Argentince Bog, a ovaj video to i dokazuje

Dijego je ušao u operacionu salu u 21:25 po lolalnom vremenu. Njegove ćerke Điana, Dalma i Jana su bile u čekaonici. Sa njima i porodični advokati Matijas Morla i Viktor Stinfale. Oko 22.30 rad Lukea i njegovog tima bio je završen.

Za to vreme, isped bolnice, okupio se veliki broj navijača. Bilo je tu ljudi koji su nosili obeležja Boke juniors, Napolija, reprezentacije Argentine, ali i pripadnici takozvane „Maradonine crkve“. Ujdinjeni u strepnji skandirali su u transu.

– Ko voli, taj ne zaboravlja. Napred bože – aludirajući na to koliko je Dijego Maradona značajan za sve u Argentini ma koji klub da podržavaju.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

I medijskih ekipa je bilo u izbolju. Od kako je stigla vest da je tokom preglada na klinici „Ipensa“ u La Plat Maradoni pronađen hematom na mozgu i da hitno mora na operaciju, ređala su se uključenja, vesti koje su ponekada bile i konfuzne oko toga u kakvom je stanju jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Briga nije prestajala ni kada su doktori uverevali da je reč o zahvatu koji je urađen i nekadašnjoj predsednici Argentine Kristini Fernandez de Kiršner i to pre sedam godina. Bojali su se mnogi kako će Maradona, koji je primljen u kliniku u La Plati zbof depresije izazvane dijetom na kojoj se nalazi, kako će fudbalski vanzemaljac sve da podnese. Godine korišćenja alkohola i opijata ostavili su posledice.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Znimljivo, Maradona je pre nešto manje od mesec dana prošao iste testove koji su ovaj put pokazali da ima hematom na mozgu.

Na pitanje lekara da li je pao ili zadobio udarac u međuvremenu, Dijego nije mogao da odgovri. Rekao im je da se ne seća. Doktori su zbog toga doneli sud da se hematom širio sporo i da je samo površniski.

Pročitajte još: Maradonina rođendanska želja: Ništa za mene…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike