Maradonina rođendanska želja: Ništa za mene...

30.10.2020

11:17 >> 11:25

0

Autor: J. T.

Slavni Argentinac napunio 60. godina

Maradonina rođendanska želja: Ništa za mene...
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko, File

Iako je fudbal prestao da igra pre 23 godine, Dijego Armando Maradona i dalje privlači veliku pažnju svetske javnosti.

Jedan od najboljih driblera svih vremena trenutno je u izolaciji pošto je imao kontakt sa osobom zaraženom koronavirusom, pa se povodom svog 60. rođendana oglasio pismom redakciji italijanskog “Korijere delo Sporta”.

Slavni Argentinac ne želi poklon namenjen sebi, već kompletnom čovečanstvu, ali i treneru Napolija, Đenaru Gatuzu.

“Kakav poklon bih želeo da dobijem? Ništa za mene. Voleo bih da ova ubilačka pandemija nestane. Voleo bih da sve pandemije zaobiđu ljude i decu, koji se ne mogu braniti od toga. Nadam se da će ovde u Argentini, kao i u mnogim drugim delovima sveta, prestati virusi gladi i nedostatka posla, koji proždiru ljudsko dostojanstvo. A, pošto ne mogu da prestanem da pričam o fudbalu, voleo bih da Napoli uskoro osvoji još jedan “skudeto”. Pratim Gatuza i dopada mi se kako radi. Dragi Gatuzo, samo nastavi tako: sposobno i odlučno. Hvala ti i želim nešto da ti poručim: Ima ljudi koji se hvali da su igrali za Real Madrid, Barselonu ili Juventus, a ja sam ponosan jer sam bio igrač Napolija. Nadam se da ćeš jednog dana i ti pričati isto”, poručio je Maradona u svom pismu.

Podsetimo, Maradona je bio šampion Italije sa Napolijem 1987. i 1990, što su i jedina dva “skudeta” koje je klub osvojio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike