Šta je to spremio Piksi za petak? Novi selektor najavljuje iznenađenja

03.03.2021

20:38

0

Stojković uskoro saopštava spisak igrača na koje računa na početku kvalifikacija za SP

Šta je to spremio Piksi za petak? Novi selektor najavljuje iznenađenja
Copyright MN Press

Sportska javnost u Srbiji sa nestrpljenjem će čekati petak, dan kada će, od danas i zvanično, novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, saopštiti imena fudbalera na koje računa za mečeve protiv Portugalije, Republike Irske i Azerbejdžana.

Gostujući u “Dnevniku” na RTS Piksi je otkrio da spisak ima i u glavi i na papiru i da će na njemu biti – iznenađenja.

– Spisak će biti u petak, ja ga već imam i u glavi i na papiru. Ne znam kako će javnost gledati i videti, ali će biti iznenađenja na njemu – objasnio je Stojković.

On je još jednom objasnio da veruje da će se “orlovi” plasirati na Mondijal.

– Da ne verujem, ne bih se prihvatao. Imamo potencijal kao ekipa, možemo da odgovorimo na zahteve. Kvalifikacije će biti izazov, ja čvrsto verujem da možemo. Neće biti lako, nikad nije lako. Naša grupa je komplikovana i teška, ali moramo da se koncentrišemo na sebe. Treba da napravimo jaku grupu – povukla je nekadašnja “desetka” reprezentacije.

Govoreći o problemima sa kojima se suočava srpski fudbal, Stojković je svestan da kao selektor može da utiče samo ne neke od njih.

– Na meni je da rešim neke probleme, a to je rad u fudbalu – pronalaženje rešenja. Upravo tu vidim, da kroz neke taktičke zamisli, osvežavanje tima… dolazimo do igre koja će se svima svideti. Tražim, želim i volim da moja ekipa diktira igru, da dominira. Hoću da od nas zavisi. Ne obraćam previše pažnju na protivnike.

Pročitajte još

Pričao je Piksi i o svom stručnom štabu uz poseban akcenat na Japanca Katušita Kinošija.

– On od prvog dana karijere radi sa mnom. Pozvao sam ga i pitao, on je prihvatio. Igrači neće leteti, ali imam poverenja. Izabrao sam dobre ljude za stručni štab. Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Mene samo to zanima. Iskoristiću svaki trenutak da igračima objasnim moju filozofiju. Ovo je kreativan posao, ja ga volim jer možete da izvlačite maksimum iz igrača – zaključio je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike